| 26 вересня 2012
 Вчора в Умань завітали кришнаїти

Вчора релігійні паломники відвідали Умань щоб нагадати людям про те, що окрім звичайного мирського життя є ще життя духовне.
Про це кореспонденту « Умань.Інфо» розповів один із паломників.


25 прочан, що поверталися з фестивалю кришнаїтів, що проходив у Криму вирішили затриматися в Умані на кілька годин аби  поспівати для уманчан. Щорічний фестиваль "Свідомість Крішни" об'єднує між собою людей, які прагнуть очищення.

- Ми прибалти, повертаємось з наймасштабнішого в СНД фестивалю кришнаїтів «Свідомості Крішни», що проходив в Євпаторії, - розповідає кришнаїт Костянтин.  – В Умань завітали вперше. Єдина ціль нашого візиту – нагадати людям, що живучи в ритмі «робота – дім – родина» вони забувають про Бога.

Одягнені за традиціями кришнаїзму паломники виконували молитовні пісні та ритуальні танки прогулюючись організованою колоною вздовж центральної вулиці міста.
На незаплановане дійство вийшли подивитися сотні уманчан:
- Вперше таке бачу.  Не розумію,що вони співають, але  подивитись цікаво, - каже  уманчанка Наталка Гордаш.


Довідка:
Кришнаїзм є релігійною течією, що практикуються в Індії та інших країнах. Він є відгалуженням від індуїзму, і полягає в поклонінні Крішні. Дана релігія з'явилася раніше буддизму і християнства.
Сам об'єкт поклоніння - Крішна, дуже часто зображується як хлопчик з темною шкірою, або молодий юнак. Прихильники цієї релігії вважають, що Крішна може бути до своїм шанувальникам в самих різних обличчях, в залежності від того, що людина бажає бачити.
Священними писаннями для кришнаїтів є багато книг, однак найбільш шанованими є Бхагавад-Гіта і Бхагавата-пурана.

                                                                                                                Ріка Гордашевська

1423

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз