| 05 жовтня 2012
 ЗМІ: «На Черкащині незаконно зрубали 5 сторічних дубів»

У селищі Верхнячка Христинівського району по провулку Дзержинського працівники ДП «Уманське лісове господарство» незаконно зрубали п’ять сторічних дубів.  При цьому всі дерева були живоростучими, а діаметр знищених стовбурів складав понад 70 сантиметрів. Про це повідомляють «Аgronews».

На вимогу представників громади пояснити причини такого злісного вандалізму лісники повідомили, що вирубка здійснена за заявою жителів вулиці Дзержинського у зв’язку з загрозою падіння дерев на господарчі будівлі та особистий житловий будинок.

Проте, у місцевих жителів виникло логічне запитання: з яких пір заява громадянина є підставою для вирубки дерев, до того ще й цінних порід? Жителі Верхнячки переконані, що під час вирубки не було враховано стан цих дерев, і вже направили відповідні звернення до прокуратури, центральних органів державної влади та народних депутатів.

У селі запевняють, що працівники Уманського держлісгоспу, переслідуючи особисті корисливі інтереси та прикриваючись надуманими підставами, здійснили вищезазначену вирубку з метою реалізації цінних порід деревини.

«Питання вирубки не погоджувалося з територіальною громадою селища, ніхто не надавав необхідних висновків про те, чи взагалі існує вірогідність падіння цих дерев. При цьому також істотно порушені права територіальної громади смт Верхнячка, оскільки ці лісові насадження є невід’ємною частиною екосистеми селища», – зазначається у зверненні представників громади Верхнячки, яке є у розпорядженні інформаційного агентства AgroNews.

«Цей ліcовий масив було свого часу штучно висаджено силами сільської громади, а до відання органів лісового господарства передано виключно для зберігання, охорони та примноження. Натомість маємо картину відвертого вандалізму, хамства і злісної неповаги до інтересів жителів селища», – запевняють селяни у листі до керівництва держави.

Звертаючись до очільників центральних органів влади і правоохоронних органів, жителі Верхнячки просять допомоги у вирішенні цієї ситуації, проведення об’єктивного розслідування викладених фактів та притягнення винних до відповідальності згідно чинного законодавства.

 

1756

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз