15:34:26 | 21 серпня 2015
 В Умані з’явився велопатруль правоохоронців, який «озброєний» гаджетами

Берись дружно, не буде сутужно. Правоохоронці, Уманський загін самооборони та 15 ізраїльських поліцейський разом будуть забезпечувати порядок  в районі паломництва хасидів. Самооборонівці уже розпочали свою роботу, а правоохоронці «озброїлися» велосипедами та новітніми гаджет-планшетами.

Минулого року до Умані приїздило 12 ізраїльських поліцейських, а цього року більше – 15. Вони будуть забезпечувати правопорядок саме серед хасидів.

Правоохоронці вже розпочали підготовку до забезпечення правопорядку на території паломництва, а загін самооборони на чолі з Едуартом Скрипником уже почали проводити там нічні чергування.

 - Уманчани часто нам скаржаться, що паломники порушують правопорядок, шумлять до пізньої ночі, - розповідає Едуард Скрипник. – Тому ми вже зараз почали проводити чергування, і будемо це робити поки не закінчиться святкування Рош-га-Шану.

Уманські патрульні теж не стоять на місці. Вони організовують велопартуль, який зможе повноцінно виконувати покладені на міліцію функції. А начальник УМВС в Черкаській області Владислав Пустовар ще й вручив їм гаджети. Тепер правоохоронці будуть ще й розуміти іврит.

- За допомогою гаджетів патрульні матимуть змогу перевіряти порушників через відомчі бази МВС.  Це буде займати не більше хвилини, -розповідає Владислав Пустовар. -  Гаджети мають прямий доступ до відомчих баз Міністерства внутрішніх справ України через зашифрований канал зв’язку 3G, з’єднані з Центром управління нарядами УМВС України в Черкаській області та оснащені перекладачами з івриту.

Поки що видали лише 4 гаджети. Придбали їх за кошти спонсорів. Приблизна вартість кожного 6 тисяч гривень.

Після завершення Рош Ха-Шана велопатруль буде переведений на забезпечення охорони громадського порядку на території дендрологічного парку “Софіївка”.

ДОВІДКА:

Цього року брацлавські хасиди будуть святкувати Рош-га-Шана із 13 по 15 вересня. 

http://vch-uman.in.ua/

 

1465

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз