| 19 серпня 2013
 В Умані відбулися змагання зі стрибків у воду на велосипеді

Вчора, 18 серпня, в Умані на Мегомметрівському ставку вперше пройшли змагання зі стрибків у воду на велосипеді.

16 спорсменів на спеціально обладнаних велосипедах стрибали у воду з трампліна
- Такі змагання  вже давно проводять по усьому світу. В Україні теж деякі міста долучаються до таких змагань, проте в Умані вони пройшли вперше, - розповідає Костянтин Горобець, один з організатор змагань. – Напередодні змагань підготували спеціальний трамплін, також підготували техніку – два велосипеда – BMX та MTB та захисне спорядження для учасників.

Учасники по черзі стрибали у воду на велосипеді. Хоча трамплін був невеликим, декому вдавалося «вилітати» на 4 метри у висоту та до 8 – у довжину .

- Під час стрибку велосипедисти показували різні трюки. Найвидовищнішим трюком на велосипеді став блекфліп – сальто назад на велосипеді, - каже Горобець.

Глядачі були у захваті від побаченого:

- Це було дуже видовищно! Вражаюче. Я випадково потрапила на ці змагання, - каже уманчанка Валерія Шаймухометова. - Мені сподобалось. Добре, що у нас в Умані з’являються  нові види спорту і головне – вони інтенсивно розвиваються. На цих змаганнях я побачила  ініціативних людей, в яких, як кажуть, «горять очі», видно, що те, чим вони займаються приносить задовлення і вони прагнуть розвиватися у цьому напрямку.
Організатори кажуть: змагання зі стрибків у воду на велосипеді відтепер стануть традиційним  в Умані і проходитимуть щоліта.

До речі: Для вело любителів уже цієї осені, у жовтні в Умані пройде другий етап змагань CrossCountry та перегони на велосипедах на трасі із трампліна - MiniДХ.

1521

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз