| 29 липня 2013
 В Україні вперше проведуть Національний день картоплі.Серед організаторів - уманчани


16 серпня виробники картоплі зберуться на Київщині у селі Семиполки аби вперше відзначити День картоплі. Організовують захід – уманська компанія «Дикун», Українська асоціація виробників картоплі та Агріко Україна.

- Цей захід орієнтований на промислових виробників картоплі, тобто фермерів, які вирощують картоплю на площі більше, ніж 50 гектарів. Протягом дня на учасників чекатимуть не лише лекції  про стан ринку, перспективи галузі на найближчий рік, проблеми, які існують і потребують швидкого рішення, а й майстер-класи по хімічному захисту картоплі та посадкових площ; післязбиральній доробці та зберіганню картоплі від справжніх метрів цієї галузі та екскурсії на найкращі картопляні плантації України, - розповідають організатори. -   Також селекціонери презентують сорти картоплі української та голландської селекції. Розкажуть про особливості технології вирощування цього продукту у польових умовах.

До того ж під час заходу  для гостей та учасників  вправні кухарі приготують з різних сортів картоплі  - картоплю фрі та запечуть цей «стратегічний продукт» у фользі.

1553

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз