| 23 вересня 2013
 Уманчан просять старі дивани та вікна викидати «за правилами»

Робите ремонт? Міняєте вікна? Чистите дерева на подвір’ї, чи вирішили замінити меблі? Тоді у більшості уманчан є всі шанси вітати несподіваних гостей, які перевірять, пожурять та  проведуть з вами бесіду  щодо правил вивозу  великогабаритного сміття.
Відтепер уманські комунальники проводитимуть роз’яснювальну роботу серед уманчан, що затіяли ремонт та пояснюватимуть  чому на вивіз будівельних відходів, старих меблів чи вікон потрібно замовляти окремий транспорт.
- «Великогабаритне» - залишки будматеріалів, які мішками збирають під час ремонтів. Старі вікна та меблі, і навіть великі гілляки дерев , які обрізають господарі це теж великогабаритне сміття. Біля контейнерних майданчиків справжньою бідою стають такі звалища, – зазначає в.о. начальника уманського ремонтно-експлуатаційного управління № 1,Юлія Костюк. -  Підприємство «Еко -сервіс», що займається вивозом сміття, такі відходи не вивозить, нам доводиться додатково залучати людей, транспортні засоби і нести додаткові затрати вивозячи це сміття на звалище.
- Майстрами ЖЕКів щоденно проводиться робота по виявленню осіб, які роблять ремонти та виносять сміття до контейнерних майданчиків,- пояснює В.О. начальника уманського РЕУ № 2, Оксана Ковалюк. – З такими громадян проводимо роз’яснювальну роботу, аби вони великогабаритне сміття вивозили власним транспортом чи замовляли транспорт у відповідних служб та організацій, а не захаращували проходи до контейнерів мішками з будвідходами.
У телефонному режимі кореспонденту «УманьІнфо» на підприємстві «Еко-сервіс» ситуацію пояснили так:
- Тариф який прийнятий і діє в місті на вивезення відходів не включає у себе вивезення великогабаритного сміття та будівельних відходів. Їх вивезення розраховується по зовсім іншому тарифу. А кошти, які сплачує кожен уманчанин за роботу «Еко-сервісу» включають лише вивезення сміття, що знаходиться у контейнерах. Тож уманчанам доведеться вирішувати це питання самостійно у окремому порядку.

                                                    текст Влада Власова

1634

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз