16:26:15 | 13 березня 2015
 Умань за півкроку до транспортного колапсу

«Пішохідні» 90-ті повертаються до Умані. Все більше містян через малу кількість автобусів надають перевагу пішим прогулянкам.  Перевізники попереджають, що якщо ціна на проїзд не підніметься, то з понеділка, 16 березня, місто залишиться без громадського транспорту…

Про це пише ВЕЧІРНЯ УМАНЬ.

ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ

11 березня в актовому залі медичного коледжу зібралося 235 представників громадських організацій, перевізників та уманчан. Обговорення підняття тарифів було «гарячим» як ніколи. Одні присутні виступали за підняття цін, інші – проти.

Перевізники в своєму рішенні були одностайні – без підвищення вартості проїзду транспортна галузь «загнеться».

Проте домовитися все ж ні до чого не змогли. Лічильна комісія, що мала рахувати голоси щодо прийняття резолюції  покинула залу посеред засідання. При проведенні голосування пішли й інші «активісти» . Проте голосування все ж провели. Було обрано нову комісію.

- Ми всі громадські пропозиції, які були надані внесемо до резолюції. Донесемо їх до виконавчого комітету, і на виконавчому комітеті будемо приймати рішення. Комісія перед цим розгляне розрахунки, і виконком проведе голосування за розмір тарифу, - говорить перший заступник міського голови Сергій Клочко. -  Щодо громадських слухань, зрозуміло, що складна ситуація як в перевізників, так і в мешканців Умані. Проте у цьому питанні, я думаю, замішані й політика, й передвиборча кампанія. 

НЕ БУДЕ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ – НЕ БУДЕ В МІСТІ ТРАНСПОРТУ

Наступного дня, 12 березня, на засідання виконкому перевізники прийшли вже із більш рішучим настроєм.

- На засіданні виконкому Уманської міської ради спілка автоперевізників звернулась із заявою, у якій зазначено, що у випадку не підняття тарифу на проїзд, вони припинять перевезення в місті та приміських маршрутах із 16 березня, - розповідає член виконкому В’ячеслав Зозуля. -  Залишиться лише пільговий.

Сьогодні, 13 березня, відбулася чергова зустріч перевізників із комісією по тарифах та членами виконкому. Проте про що розмовляли та домовлялися чиновники із перевізниками – невідомо. Зустріч відбувалася за зачиненими від журналістів дверима .

1791

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз