| 30 серпня 2013
 Учні Корнія Мікіндо презентують в Умані свої роботи

Третього вересня, близько 30 художників, графіків та скульпторів з Києва, Москви та Умані,  презентують уманчанам свої роботи. Всі вони – учні іменитого художника Корнія Генріхрвича Мікіндо. І саме до 95-річчя з Дня народження свого вчителя  його колишні учні ознайомлять уманчан зі своїми творчими доробками.
- 23 вересня 2013 року Корнію Мікіндо виповнилося б 95 років, –  кажуть у картинній галереї Умані. - Напередодні цієї дати учні Корнія Генріховича вирішили влаштувати «Виставку творів колишніх студійців присвячену 95-річчю від Дня народження К.Г.Мікіндо». Так  вшануємо пам'ять цього вчителя. Адже нині багато його вихованців стали відомими та іменитими художниками, скульпорами.
Яка кількість робіт буде презентована широкому загалу нині невідомо. Фахівці з Уманської картинної галереї вже почали облаштовувати експозицію. Проте оскільки ще не всі митці привезли свої роботи, тому виставкова  колекція постійно поповнюється.
Відкриття виставки відбудеться 3-го вересня о 15:00. 

Довідка:

Корній Генріхович Мікіндо народився 23 вересня 1918 року.

У 1954 році започаткував на Уманщині першу студію образотворчого мистецтва при міському Будинку культури.

Завдяки його наполегливій праці студія стала для багатьох дітей Умані першим кроком у світ українського мистецтва.

З часом поняття «школа Мікіндо» увібрала в себе набагато ширший діапазон, ніж звичайна художня студія. Це поняття вийшло за часові та географічні кордони, адже колишні випускники – визначні митці, викладачі, члени спілок, дизайнери, архітектори і просто люди, яким мистецтво допомагає знайти себе і своє призначення у світі.

2337

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз