| 12 липня 2013
 Студентки УДПУ і гравці "Ятрань-Базис-УДПУ" стали призерами всеукраїнської універсіади!

В Чернігові завершилися фінальні ігри Всеукраїнської Універсіади серед жіночих футбольних команд. Збірна Черкаської області вперше виборола в цьому виді програми призове місце. Складена команда була на основі ЧНУ та УДПУ. Воно і не дивно. Адже і Черкаси і в нашому регіоні традиційно на високому рівні розвинуто жіночий міні-футбол і футбол. "ІМС-ЧНУ" та "Ятрань-Базис-УДПУ" виступають в вищій лізі з міні-футболу. А "Ятрань-Базис-Уманьферммаш" успішно виступає і в першій лізі з футболу (а свого часу і 4 сезони провели в вищій лізі).

Змагання з жіночого футболу в залік 11-ї Універсіади проводилися в Чернігові з 18 по 24 червня. Планували прийняти участь в турнірі 8 команд. Але 3 команди були не допущено до ігор мандатною комісією через проблеми з документами гравців (існує чітий Регламент, який вказує хто має право приймати участь в змаганнях серед студентів). Отож за нагороди боролися 5 колективів. 

Наша команда в перших двох матчах з однаковим рахунком прикро (не по грі) поступилася 1:2 збірним Одеси та Києва. Але потім з однаковим же рахунком переграли по 3:0 господарок змагань і збірну Сум.

В підсумку команди посіли наступні місця:
1. Київ.
2. Чернігів.
3. Черкаська обл.
4. Одеса.
5. Суми.

Тренерами команди були Валентин Вернигора і Володимир Пею (головний тренер "Ятрань-Базис-УДПУ" і "Ятрань-Базис-Уманьферммаш", що представляють Уманський район). А 6 студенток УДПУ чудово себе проявили в складі збірної області: Анастасія Скориніна, Інна Бойко, Вікторія Музика, Наталія Прякудіна, Ірина Кучерява, Ірина Зуєва. Відмітив би, що наша команда мала би ще більше представництво нашого краю, але за Регламентом опинилися за боротом ще ряд наших провідних футболісток - Наталія Аілінкий ( студентка УЄФІМБ), Елла Сукач, Марія Довгань, Олена Цикаленко (студентки уманського педагогічного коледжу), Наталія Боярова (заочно навчається в УДПУ). Інакше - наші футболістки могли б і золото з Чернігова привезти!

1805

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз