| 05 серпня 2013
 Осиротілих лебедят "переселили" у дендропарк "Софіївка"

Трьох осиротілих лебедят сьогодні, 5 серпня, «переселили» у дендропарк «Софіївка». Із села Лукашівка Монастирищенського району до Умані їх привіз фермер Олександр Музиченко.

- Вони дуже знесилені. Цілу дорогу спали. Коли ловили, то вони фактично і не тікали,- каже він. 

Те, що лебедята залишилися без батьків у Лукашівці помітили близько місяця тому. Пари дорослих лебедів, які 10 років поспіль оселялися саме на Гонтовому ставку на околиці села, не стало. Потомство лишилось саме.

- Лебедят, які осиротіли, стало шкода. Вони ж ще не можуть дати самі собі ради і без належного догляду могли загинути. Взяти птахів погодилися фахівці із Уманського національного дендрологічного парку «Софіївка», - розповідає Музиченко.

У дендропарку кажуть: птахам у «Софіївці»  буде добре і про них подбають належним чином.

- Сьогодні «поселили» лебедят на Ліщиновому ставку. За кілька днів вони призвичаяться та освояться на новому місці. Зараз «нових мешканців» дендропарку оглянуть та нагодують, - каже завідуючий господарством у дендропарку "Софіївка" Віктор Побережний. – На цьому ставку вже є пара австралійських чорних лебедів та качки. Усіх птахів, що живуть на території дендропарку наші фахівці підгодовують. На зиму переселяємо їх у спеціально облаштований вольєр

2409

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз