10:51:45 | 27 січня 2015
 На Уманщині активно відновлюють ліси

127,6 га лісів насадили уманські лісівники на місці зрубів протягом 2014 року. Майже дві третини з них – це насадження дубів, решта – соснові лісові культури, пише Діловий регіон.

 

Готуючись до лісокультурної кампанії, лісівники зібрали майже 7 тонн жолудя і виростили майже півмільйона стандартних сіянців головних лісоутворюючих порід, - інформують у прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Заготівлі якісного насіннєвого матеріалу ми приділяємо особливу увагу. Адже від цього залежить якість насаджень, а це майбутні ліси, майбутня деревина. Тому добираємо якісний генетичний матеріал, підвищуємо приживлюваність – тоді і догляду менше потребують культури, і отримуємо якісний результат», – говорить директор ДП «Уманське лісове господарство» Іван Назаревич.

2014 рік був неврожайним на жолуді. Попри це уманські лісівники заготували 5,3 тонни жолудя. Також зібрали 3 тонни горіха чорного. Його вводять в дубові культури як швидкоростучий інтродуцент для поліпшення якості та продуктивності насаджень. З такою ж метою садять і модрину європейську. Крім того, на невеликих за площею ділянках (до 1-1,5 га) такі культури створюють у чистому вигляді.

у 2014 році підприємство заготувало 8 480 кг лісового насіння. Це є запорукою успішного проведення лісокультурної кампанії у 2015 році.

1216

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз