| 20 жовтня 2012
 «Мистецтво - це моє життя, і воно навкруги!»

 Чуттєві та мальовничі пейзажі та натюрморти представлені у міській кав’ярні «КавуСкай» для тих, хто любить прекрасне. Сьогодні, 20 жовтня, там відбулась презентація першої персональної виставки робіт молодої художниці Дарини Дьоми(Пісної) «Море всередині».

Близько 20 робіт, представлених на дебютній персональній виставці, виконані  Дашею Пісною протягом року у техніках олійного живопису. Писала полотна художниця пензлем та мастихіном( прим. авт. – спеціальний ніж, що використовується у живописі для об’ємного нанесення  фарби рівними чи рельєфними мазками) Картини художниці, в основному, розповідають про море та морські пейзажі. А назва самої виставки "Море всередині" характеризує емоційний підхід авторки до виконання робіт та її настрій.

- Хочеться поділитися своєю творчістю з усіма, внести в життя теплі фарби, які я люблю. Мистецтво - це моє життя, і воно навкруги! Мої роботи - це моменти з життя, мої емоції, які хотілося зафіксувати. Я сподіваюсь, що полотна пробудять у відвідувачів виставки почуття прекрасного, і навколишній світ стане для них більш яскравим та чуттєвим. Вірю, що візуальний контакт з моїми роботами збудить енергію творення та подарує людям натхнення!

Вперше представлені полотна зачарували присутніх просторовим середовищем. В кожну свою роботу авторка заклала особливий сенс та пережиті власні емоції. Така особливість стилю художниці пов'язана з її глибоким поглядом на життя. За безпосередністю вражень художниці від навколишнього світу приховані глибокі емоційні образи, що народились після переживання конкретних ситуацій.

- Мій чоловік моряк. Одружились ми рік тому, і він майже одразу пішов в рейс. Саме тому свою першу виставу я присвячую йому. Мої картини розповідають про дві паралелі: про те, що таке море для моряків і про те, що відчувають дружини моряків… Адже їхнє море – емоції: хвилювання, сум за рідною людиною та щастя  довгоочікуваних зустрічей. Саме тому вони, як ніхто, знають що таке море всередині.
Картини вирізняються своєю живістю та об’ємністю.

Малює художниця з  11 років. Дитяче захоплення малюванням дівчини переросло, як воно сама каже в  «спосіб життя»
-  Я і сама не помітила, як домалювалася до того, що живопис став моїм життям, посміхається митець. Інтерес до ремесла художника підштовхнув мене продовжити самоосвіту. Впевнена, що для того, щоб малювати не обов’язково мати художню освіту. Можна мати свій авторський стиль, вихований не лише на зразках класичного мистецтва. Більшість шедеврів в мистецтві чи музиці створені не професіоналами.

Додає:
- Я завжди знаю, чого хочу від картини і як це зробити, як передати всі емоції, враження. Ніколи не затягую роботу над картиною. Якщо починаю її писати, то доводжу справу до кінця. Картина малюється з певними настроєм. Тому роботу відкладати не можна. Як кажуть, буря вщухне і ти як художник не передаси усіх барв.
Мистецтво для художниці не тільки захоплення, а й повсякденне заняття. Дівчина має власну майстерню. В ній і проводить за роботою більшість свого часу.

До речі, картини уманської художниці мають у своїх приватних колекціях зірки української естради та молоді закордонні митці.
Окрім персональної виставки, дівчина найближчим часом планує порадувати своїх шанувальників і збіркою власних оповідань та есе на різдвяну тематику «Запах різдвяної кориці».

- До першої збірки увійдуть два оповідання та есе. Події, що описуються в них, пов’язані з нашим містом. Будуть в оповіданнях і певні біографічні моменти. Нині над збіркою вже працює професійний редактор, - зазначає дівчина. – А от ілюструватиму видання сама. Вже маю 4 ілюстрації. Потрібно написати ще шість. Над ними працюю.
Різдвяні історії вийдуть наступного накладом в близько 2 тисяч примірників.

Нагадуємо, благодійна виставка-продаж «Море всередині» триватиме у кав’ярні «КАВУСКАЙ» до 21 листопада. Усі кошти, отримані з продажу картин підуть на лікування маленької уманчанки Марійки Бабич, що страждає на ДЦП.
                                                                                                                                                              
                                                                                                                                        Аліна Уманець
  


 

4272

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз