| 28 серпня 2013
 Масовий заїзд паломників в Умань розпочнеться 1 вересня

Масовий заїзд паломників розпочнеться 1 вересня. У цей день до Умані приїде близько 2,5 тисяч прочан. Пік заїзду припадає на 3 вересня, тоді в Україну прибудуть понад 7 тисяч паломників-хасидів.

Про це сьогодні, під час прес-конференції «Організація прийому паломників-хасидів у вересні 2013 р. в м. Умань», повідомив заступник міського голови Петро Паєвський.

«Масовий заїзд паломників здійснюватиметься через міжнародний аеропорт «Бориспіль» та аеропорти міст Вінниця та Одеса. Всі питання авіа- і автоперевезення на сьогоднішній день розв’язанні. Очікуємо, що до Умані, у дні масового заїзду паломників, прибуде до 800 одиниць наземної техніки – автобуси, мікроавтобуси»

Загалом за даними Міжнародного благодійного фонду імені рабі Нахмана на цьогорічне святкування іудейського нового року до Умані з’їдуться близько 24 тисяч прочан з різних країн світу.

Нагадаємо, що цьогорічний Новий рік (Рош-га-Шан) - 5774 за єврейським літочисленням - відзначається 4-5 вересня.

Щороку до Умані з’їжджається більше 20 тисяч хасидів аби відсвяткувати Рош – Га-Шана на могилір рабі Нахмана – проповідника і духовного лідера брацлавських хасидів – філософсько-світоглядної течії в іудаїзмі.

1731

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз