| 16 квітня 2013
 ДАІ в Умані перевіряє стан доріг, вулиць та залізничних переїздів

ДАЇ в Умані проводить весняний комісійний огляд стану автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів. Фахівці кажуть, що хоча в Умані  не найгірші дороги на Черкащині, проте недоліки є, і їх треба усунути. Адже лише під час першого етапу первірки було складено 11 вимог про ліквідацію виявлених недоліків та один протокол. 

Так, працівники ДАЇ вручили 6  вимог щодо ліквідації виявлених недоліків в утриманні доріг, придорожніх територій, тротуарів  начальнику відділу комунального господарства уманської міської ради, та надіслали попередження про те, що у разі невиконання вимог керівники притягнуться до відповідальності. 

- Окрім того, аби дізнатися хто несе персональну відповідальність за утримання доріг у місті, був направлений запит міському голові Юрію Бодрову. Відповіді на який ми досі не отримали, - кажуть в ДАЇ.
Також фахівці перевірили стан шести залізничних переїздів.
- У ході перевірки вручили дві вимоги керівникам відомчих залізничних переїздів. Також за результатами обстеження нашими фахівцями було вручено 3 вимоги начальнику  Христинівської дистанції колії № 5 Одеської залізниці про ліквідацію виявлених недоліків в утриманні залізничних переїздів та складено протокол на даного керівника за незадовільне утримання залізничного переїзду. Адже на одному з переїздів(прим. авт. – переїзд поблизу по вул. Дерев’янка) велика ямковість та потребують заміни дорожні знаки, -  каже інспектор з дізнання Уманського міського відділу ДАЇ Микола Косий. - Якщо недоліки не будуть усунені у встановлені законом терміни, то керівника притягнуть до адміністративної відповідальності за невиконання вимог ДАЇ.
Нині фахівці вже перевірили стан доріг вулиць у районах  Зарембової греблі та Залізничного вокзалу, і нині перевірятимуть центральні райони міста.
Нагадаємо, що весняний комісійний огляд стану експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування, вулиць та залізничних переїздів після закінчення зимового сезону і належної підготовки до літнього періоду експлуатації триває з 12 квітня. У цей період працівники ДАІ спільно з представниками Укрзалізниці, Укртрансінспекції, дорожніх та комунальних служб перевіряють стан покриття проїзної частини, узбіч, смуги відведення, придорожніх територій, тротуарів, автопавільйонів, технічних засобів організації дорожнього руху, зовнішнього освітлення тощо.
- Такі комісійні обстеження проводимо щороку восени та навесні.  Особлива увага під час огляду приділяється організації роботи щодо ліквідації ямковості, облаштування аварійно-небезпечних ділянок, місць концентрації ДТП та забезпеченню нормативного освітлення наземних пішохідних переходів, -  підкреслює Микола Косий. 
Весняний комісійний огляд стану уманських доріг триватиме до 30 квітня.

1717

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз