13:00:49 | 07 березня 2024
 Чоловіків, які вчинили розбій в одному з магазинів Умані, взято під варту

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури двом місцевим жителям повідомлено про підозру у скоєнні розбійного нападу в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, зловмисники 1 березня поточного року у вечірній час, одягнувши медичні маски, увірвались в один із продуктових магазинів в м. Умань. Погрожуючи продавчині предметом, схожим на пістолет, вони змусили її віддати з каси кошти в сумі понад 30 тис. грн. Після чого, з місця скоєння злочину зникли.

Того ж вечора правоохоронці затримали обох нападників.

Під час обшуку, проведеного в помешканні одного з підозрюваних, виявлено частину незаконно здобутих коштів, предмет, схожий на пістолет, а також речовину, схожу на канабіс.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі Уманського РУП ГУНП в Черкаській області.

За клопотанням сторони обвинувачення обом чоловікам обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

У разі доведення вини правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

276

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз