| 05 серпня 2013
 7 серпня, Умань з робочим візитом відвідає всесвітньовідомий кардіохірург

Вперше в Умані хворі на серцево-судинну патологію зустрінуться із провідним кардіохірургом України Борисом Тодуровим. У нашому місті він не лише зустрінеться з пацієнтами кардіовідділення, а й прочитає лекцію медикам.

- Під час візиту планується консультація хворих на серцево-судинну патологію, які потребують хірургічного втручання та дітей із вродженими вадами серця, – каже завідуюча кардіологічним відділенням Уманської міської лікарні Тетяна Матвєєва -  Адміністрація нашого закладу вже розіслала телефонограми до районних лікарень Христинівки, Монастирища, Маньківки і Уманської районної лікарні, аби лікарі завчасно на своїх дільницях повідомили пацієнтів, які потребують консультації у кардіохірурга
Додає:
- Ще однією метою приїзду Бориса Тодурова до Умані буде санітарно-просвітницька робота. Для лікарів  буде прочитано лекцію на тему «Новітні технології та сучасні можливості ендоваскулярних методів діагностики та лікування». Варто зазначити, що у всьому світі кардіохірургія є основним методом лікування гострої серцевої патології.

До речі: Візит головного позаштатного спеціаліста МОЗ України зі спеціальності «Хірургія серця та магістральних судин» Бориса Тодурова в наше місто повящаний із  виконанням доручення Міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової -  оцінити стан надання медичної допомоги хворим кардіологічного профілю.

Довідка: Борис Михайлович Тодуров (2 січня 1965, Київ) — український лікар-кардіохірург, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, член-кореспондент Національної академії медичних наук України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (2009), директор Київського міського центру серця, лауреат всеукраїнської премії «Гордість країни 2011» в номінації «Лікар року».
За 27 років хірургічної практики зробив більше 5000 операцій. Автор більш ніж 140 наукових робіт і ряду винаходів. У 2000 році вперше в Україні провів трансплантацію серця людини.

                                                           текст Влада Власова

1704

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз