| 03 червня 2013
 В Умані пройшов фестиваль вуличної сцени(ОНОВЛЕНО)

     Учора театри з Києва, Одеси, Черкас, Умані та Христинівщини виступали просто неба на Центральній площі нашого міста, в рамках Першого фестивалю вуличної сцени.  Окрім театральних постановок на уманчан та гостей міста чекали різноманітні майстер-класи,  безкоштовна фотозйомка від уманських митців, мистецька виставка та святковий концерт за участі місцевих колективів.

 

Розпочався фестиваль із карнавальної ходи. Учасником якої міг стати кожен, проте за однієї умови – «пропускним білетиком» був карнавальний костюм.
    - Мамо, а в мене теж є вдома костюм новорічний, - каже чотирирічний Романчик до матері. – Чому ти мені його не вдягла.
      - Наступного року, обов’язково прийдеш на фестиваль у костюмі, - заспокоює хлопчика мама Наталя.
      Після ходи уманчани охоче фотографуються із казковими героями та ласували безкоштовною солодкою ватою.

     - Настя, пішли вже на подивимось виставку, - каже  дівчина в світлій сукні своїй подрузі. – Чула хтось з натовпу казав, що тут майстер класи із розпису нігтів проводять. Пішли туди.

На виставці, що розгорнулася в Центральному парку презентували роботи місцевих митців та проводили майстер-класи із ляльок-мотанок, плетіння з лози та художнього розпису на нігтях. Поруч молоді фотографи провели для охочих безкоштовну фотозйомку. 

Тим часом біля МБК на невеликій сцені вирувало театральне життя. Протягом дня уманчани переглянули не одну театральну постановку. Так, київське арт-об'єднання «Щ.Е.К.» запросило уманчан на поетичну виставу «Поле Химер». А актори черкаського драмтеатру імені Тараса Шевченка презентували  цілий мікс уривків з найвідоміших п'єс -«Сватання на Гончарівці», «За двома зайцями» та «Весілля у Малинівці».  Лялькові вистави презентували Черкаський дитячий академічний театр та уманський ляльковий театр. Шоу ходулістів подарував гостям фестивалю театр «Космос» з Одеси. Побачили уманчани і постановки Верхняцької школи мистецтв та Одеського театру живих скульптур.


- Фестиваль дуже яскравий! Про такий вихідний можна сказати, що не тільки уік-енд на природі може бути приємним. Особливо відчувалось бажання організаторів створити атмосферу свята без календарної дати. Найбільше запам’ятались ходуни із Одеси та вогняне шоу. Хоч сцена була замала, а сміття до кінця дня у парку було забагато - це не зіпсувало загального позитивного враження і, можна стверджувати, що фестиваль вдався, - ділиться враженнями умачанка Дар’я Пилипенко(Тапеш).

Адміністратор фестивалю Ольга Підгорна зазначає:
- Ми дуже хвилювалися, бо напередодні погода була нестійкою. Проте другий день літа виявився теплим та сонячним. Щодо самого фестивалю, то сподіваюсь, що усім сподобалось. Усі учасники та організатори  доклали чимало зусиль аби подарувати уманчанам це свято.
Нагадаємо, театральний фестиваль вуличної сцени проходив у рамках культурно-мистецького проекту «Умань - культурна столиця України» започаткованого народним депутатом України Антоном Яценком минулого  року. «Умань - культурна столиця України»  - проект передбачає реалізацію ряду культурно-мистецьких заходів, спрямованих на розкриття туристичного потенціалу  міста Умані.

автори фото Лілія Кушніренко,  Дар"я Тапеш

також використані фото з media-uman.com

 

2649

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз