28 18:16:19 листопада 2016
Уманська школярка розробила унікальний проект сучасної ферми

Власна ферма онлайн. Школярів Умані та району перевірили на винахідливість та креативність. В Місті фінішував онлайн конкурс «Інтелектуальна ферма майбутнього», що проходив у рамках проекту «Бізнес для майбутнього». До онлайн конкурсу долучилось близько 50-ти школярів 9-11 класів, та перемога і грошовий приз у розмірі 1000 гривень дістались лише одному.

Щоб розвіяти міф про аграрний сектор, школярам Умані та регіону показали, як виглядає українська ферма сьогодні. Побачивши сучасні ферми, школярі почали творити, - будуючи у програмі PowerPoint  власну ферму майбутнього.

До проекту долучилось близько 50-ти школярів, які створили унікальні ферми, прорахувавши все: від місця розміщення, кількості саджанців чи поголів’я тварин - до можливих затрат і прибутків:

« Я дуже люблю ківі, і хотілося б щоб цей фрукт почали повноцінно вирощувати в Україні.  Будуючи свою віртуальну ферму, я дізналась, що цей фрукт вирощують і в нас, в Закарпатті, тому подумала, чому ми не можемо розпочати вирощування цього ж морозостійкого сорту у нас на Черкащині? Саме тому, вирішила створити віртуально ферму з реальним планом вирощування ківі на нашій землі, сподіваюсь, колись мені вдасться втілити його в життя,» - розповідає переможниця проекту Вікторія Коломієць.

На фінальне нагородження організатори запросили 10 школярів, чиї роботи були дійсно схожі на реальні проекти майбутньої ферми:

«Всі презентації були по своєму цікавими та особливими, тому визначити переможця серед трійки лідерів було дуже складно. Та фінальну крапку у визначенні лідера конкурсу, поставив  голова журі Андрій Дикун, який відзначив ферму з вирощування ківі, де поетапно розписано  усі нюанси її будівництва з реальними витратами та можливим прибутком,» - розповідає організатор проекту Анна Шеремета.

Усі фіналісти були нагородженні дипломами лауреатів, а трійка переможців отримала грошові подарунки. 

Лауреатами та переможцями конкурсу стали:

1.Вікторія Коломієць  - 1 місце 

2.Анастасія Малишева – 2 місце 

3.Владислав Печенюк – 3 місце 

4.Романова Юлія 

5.Таран Ірина    

6.Зелінська Анастасія 

7.Драган Артур 

8.Коновалов Вадим 

9.Москалаенко Єлизавета 

10.Андрійчук Анастасія

ДЖЕРЕЛО: ВЕЧІРНЯ УМАНЬ

3465

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз