16:39:57 | 19 червня 2024
 Зловмисниця ошукала 4 людей, які хотіли придбати ліки

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури повідомлено про підозру 24-річній жительці одного з сіл Уманського району у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно (ч. 1, 2 ст. 190 КК України).

За версією слідства, підозрювана, перебуваючи на території Арабської Республіки Єгипет, реалізуючи умисел спрямований на заволодіння чужими коштами шляхом обману, розмістила в соціальній мережі «Facebook» оголошення щодо продажу та перевезення медичних препаратів з України до іноземних держав.

При спілкуванні з потенційними покупцями, вона запевняла їх у дійсності своїх намірів щодо виконання взятих на себе зобов’язань за умови повної передплати медичних препаратів. Однак, після переказу потерпілими коштів, підозрювана припиняла виходити на зв’язок та не відправляла замовлення.

Наразі встановлено 4 особи, яких ошукано у вказаний спосіб.

Досудове розслідування здійснює Уманський РУП ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 190 КК України передбачає покарання штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Фото: advokat-zhuk.com.ua

391

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз