18:58:59 | 29 липня 2014
 Житель Уманщини вижив в зоні АТО після здетонування боєзапасу

Нещодавно у Донецькій області, поблизу селища Червона Зоря, на фугасі підірвався БТР-80 сил АТО, де 5 силовиків отримали поранення. У цьому ж районі, також на фугасі, підірвався БМП-2. В бойовій машині здетонував боєзапас. 2 військовослужбовців загинули, 6 поранені. Серед поранених був і наш земляк, уродженець Уманщини, житель села Свинарка – Слободяник Віталій Русланович, 1986 року народження. Про це інформує прес-служба Уманської райради.

Призваний в ряди Української армії, захищати честь та суверенність держави, в складі 9 роти, він, разом з іншими українськими силовиками, спочатку охороняв блок-пости, а потім, через деякий час, був уповноважений супроводжувати колони з боєприпасами до місць розташування 24 та 72 бригад. В ході однієї з таких операцій і трапилась ця трагедія. За його словами, спочатку кваліфіковану медичну допомогу військові отримали в зоні АТО, на базі мобільного госпіталю.

Товариші по службі і, одночасно колеги по медцеху, виконали чималий об’єм робіт на базі польового мобільного госпіталю та зробили все можливе, щоб життю хлопців нічого не загрожувало. Після чого, Віталій Слободяник був відправлений на лікування до Дніпропетровського базового, а, в подальшому, переведений до Вінницького військового госпіталя. У цей час, дома солдата з нетерпінням очікували батьки, дружина та півторарічний син. Зі свого боку, небайдужі односельчани зібрали та передали родині потерпілого грошову допомогу у розмірі 1534 грн.

На сьогоднішній день наш земляк повернувся в рідне село, але до повного одужання йому потрібно пройти непростий період відновлення з проведенням додаткових обстежень, висококваліфікованого терапевтичного лікування із здійсненням усього комплексу необхідних реабілітаційних заходів. І у цьому йому планує допомогти районна влада, на чолі з головою Ярославом Скусом. У рамках чого, очільником району ініційовано внесення змін до комплексної районної програми «Турбота», що передбачають виділення матеріальної допомоги пораненим в зоні АТО на загальну суму 200 тис грн

1713

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз