09:01:13 | 06 липня 2020
 Захотів перевірити знання у комп’ютерній сфері: у Смілі засудили хакера, який викрадав і продавав персональні дані українців

Чоловік з Кам’янки близько року викрадав персональні дані українців та продавав їх на закритих хакерських форумах. Смілянський мікрорайонний суд оштрафував хакера на 27 тисяч гривень. 

Суд визнав чоловіка винним за двома статтями Кримінального кодексу України, зокрема: за несанкціоноване втручання у роботу електронно-обчислювальних машин, а також за збут інформації з обмеженим доступом.

Слідство встановило, що у 2018 році молодий чоловік купив на спеціалізованих хакерських форумах спеціальні програми, за допомогою яких тривалий час отримував логіни, паролі та електроні адреси третіх осіб. Здобуті у такий спосіб персональні дані користувачів, він продавав «колегам» на різних форумах. Крім того, в суді було доведено два факти викрадення даних для входу до банківських додатків «Приват-24», якими також розпорядився на власний розсуд.

Хакер повністю визнав себе винним в інкримінованих злочинах й пояснив свої дії «бажанням перевірити знання у комп’ютерній сфері й удосконалити їх».

Джерело: Вичерпно

1207

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз