16:20:43 | 26 лютого 2015
 За тиждень на Черкащині може статися масштабний транспортний колапс

Перевізники Черкащини будуть змушені зупинити транспорт в області через високі ціни на пальне. Протриматися при нинішніх тарифах зможуть ще тиждень. Про це Gazeta.ua розповів голова Асоціації перевізників Черкащини Володимир Гончаров.

"Якщо тарифи не піднімати, компенсувати різницю має держава. Але грошей у держави немає. Хліб у магазині безкоштовно не дають, а перевезення це такий самий товар. Розрахунок на 3 гривні у міських маршрутках робили, коли паливо було по 13-14 гривень за літр. Сьогодні паливо 28-29 гривень за літр. Перевізники не випустять автобуси, не тому що не хочуть, а тому що не буде чим їх заправити. Сьогодні мова йде не про оновлення парку чи підняття зарплати працівникам, а хоча б втриматися", - коментує Володимир Гончаров.

За словами Володимира Гончарова, зменшення кількості рейсів ситуацію не врятує.

"Ціну на паливо, гуму і запчастини ніхто не регулює. Доведеться компенсувати це за рахунок заробітної плати робітників. Але при нинішніх цінах ніхто з водіїв на тисячу гривень родину не прогодує. Сьогодні є підприємства, які по 100-120 тисяч гривень вже винні нафтотрейдерам і це тільки початок", - каже Гончаров.

Збитки мають і перевізники, які працюють на внутрішньообласних маршрутах.

"На міжобласні перевезення вже підняли ціну. Наступні внутрішньообласні. До Умані з Черкас проїзд має коштувати, як до Києва. Там майже однаково відстань. У районах важка ситуація. Якщо взяти Чигирин, то з 13 маршрутів діє три. І ті обслуговують черкащани. Як люди їздять ніхто не знає".

Нагадаємо, сьогодні у Черкас не виїхали на маршрути автобуси №12, 20, 25 та 31. Перевізники вимагають підняти ціну на проїзд. Така ж ситуація і в інших містах області. В Умані перевізники просять підняти вартість проїзду із 3 до 5 гривень.

2154

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз