| 08 травня 2013
 За святкові дні в Умані склали 5 протоколів за водіння у нетверезому стані

Як відсвяткували травневі та великодні свята  уманчани дізнавалися кореспонденти «УманьІнфо»

Лікарі зазначають, що у святкові дні приймальне відділення Уманської міської лікарні працювало надзвичайно посилено.
- Лише за одну ніч із першого на друге травня до нашого відділення поступило 23 особи, – говорить старша медична сестра приймального відділення Уманської міської лікарні Наталія Крочак. – А по завершенню другого травня ця цифра зросла до 70. Великодні свята теж не втішили, адже із травмами різного характеру до нашого відділення надійшло 63 особи. Левова частка всіх постраждалих це пацієнти терапевтичного відділення. Попереду чекаємо святкування 9-го травня та поминальні дні. Адже маючи не малий досвід, знаємо, що пацієнтів швидше за все теж буде немало. Особливу насторогу викликає прогнозоване підвищення температури повітря, і дехто з громадян вирішить розпочати купальний сезон, що створить додаткові ризики для їхнього здоров’я.
За неофіційною інформацією переважна більшість нещасних випадків у яких уманчани зазнали різних травмувань та ушкоджень, є прямим наслідком надмірного вживання алкоголю. Що вчергове нагадує про необхідність обмеженого вживання алкогольних напоїв.

Як зазначили в Уманському відділенні ДАІ, водії були не надто безпечними, що засвідчують 5 протоколів складених на водіїв за керування транспортом у нетверезому стані.

- Протягом святкових днів нашими інспекторами було складено 5 протоколів за керування транспортним засобом у нетверезому стані. За це порушення передбачено стягнення штрафу у розмірі 2.550 тис грн., або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, громадські роботи, або ж адміністративний арешт, – зазначає начальник Відділення ДАІ Уманського МВ УМВС, Василь Пересунько. -  Одне ДТП мало трагічні наслідки. У ніч із 1 на 2 травня місто сколихнула жахлива звістка про аварію, що забрала життя одразу двох молодих людей, і ще двоє госпіталізовано. Решта ж дорожньо-транспортних пригод, в місті завдали незначних пошкоджень автомобілям.

За інформацією районного відділу ДАІ увечері 1 травня на Вінницькій трасі сталася дорожньо-транспортна пригода в якій постраждали водії обох автомобілів, у даний час вони живі та проходять лікування.
За період свят жодна пожежа не зашкодила здоров’ю наших громадян.
- 4 квітня відбулося загорання двірної споруди, – розповідає інспектор уманського РВ Держтехногенбезпеки у Черкаській області Євген Кравченко. – Де на щастя ніхто не постраждав. тож у напрямку нашої відповідальності свята пройшли спокійно.
                                    

текст Наталія Подуст

1224

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз