| 12 вересня 2013
 За кілька тижнів в Умані відкриють екомайданчик(оновлено+відео)

Місяць тому  в Умані ,за адресою Глібка,9 на місці зарослого та засміченого чагарнику почав «рости» дитячий екомайданчик. Ідею уманської родини Маринюків створити це диво-містечко для малечі підтримали друзі та сусіди і, озброївшись інструментами та матеріалами почали втілювати в життя.
- Наш син Данилко «підкинув» цю ідею, а чоловік її підхопив, - говорить Альона Маринюк. – На дачі чоловік вперше своїми руками майстрував для сина гойдалку, пісочницю та альтанку. А коли син попросив змайструвати ще щось – виявилось, що просто у дворі вже замало місця. Тому вирішили – чому б не зробити майданчик своїми руками не на дачі, а біля під’їзду. До того ж нещодавно відпочивали у одому із ресторанів у Чигирині і саме там побачили як саме можна втілити ідею у життя. Доки всі гості святкували ювілей, мій чоловік з рулеткою оббігав весь дитячий майданчик, зроблений із простих брусків, гілок та дерева, роздивився його, обміряв.
По приїзду з Чигирина уманчани обговорили ідею майданчика з сусідами та…. взялися за справу.  Чоловіки  розчистили територію від чагарнику, вивезли сміття.
– За три дні, після того як виникла ідея її вже почали реалізовувати у життя.  Сусіди допомагали хто чим міг: хто грошима,хто – матеріалами, а хто – роботою. До речі, ми навіть і не уявляли, що діти проявлять найбільшу активність.  Адже допомагала не лише малеча із нашого двору, а й із сусідніх. Хто був замалий вправлятися із справжніми граблями та лопатами – приносили іграшкові. Працювали дружно і весело. Мабуть саме тому все робилося досить швидко.


І вже за кілька днів на майданчику почали з’являтися гойдалки, будиночки, пісочниця, машина.
-  Майстер, що зробив майданчик в ресторані у Чигирині, зазначив, що такий комплекс вартував їм близько 18 тис грн.  Ми поки використали на все у межах чотирьох тисяч.  Проте хочемо добудувати кілька ще кілька гойдалок, турнік, паровоза та ін.. Сподіваємось на хорошу погоду. Адже якщо не дощитиме, то  чоловік з другом Євгеном та сусідом Григорієм впораються за тиждень.
Тепер уманчани готують урочисте відкриття свого «дітища».
-Доки чоловіки доробляють майданчик я готуюся до відкриття – говорить Альона. Адже діти дуже просили, щоб це відбулось урочисто тому кульки і стрічка будуть обов’язково
Літні сусіди у захваті від ідеї молоді.
- Нарешті з вікна приємно глянути, – каже уманчанка Ніна Павлівна. – Там раніше були резервуари газового господарства. Потім їх пообрізали, забрали, а місце кропивою обросло і люди туди почали сміття наносити. А тепер і чистенько і затишно.
Ми молода пара – додає сусідка Ольга. – І поки не маємо власних діток. Проте, коли настане час нам вже буде куди вийти на прогулянку. Тому ми з чоловіком звичайно вирішили трохи матеріально підтримати ініціаторів.

 

 

                                                                                      текст Влада Власова

3838

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз