12:43:49 | 27 липня 2014
 Як Москва присвоїла собі історію Київської Русі

Створюючи свою українську державу, українці повинні переглянути і уточнити свою історію, грунтуючись на правді, достовірних фактах і історичних подіях.

Перебуваючи протягом століть під владою завойовників, українці фактично були позбавлені можливості впливу на формування національної свідомості та розвиток історії, в результаті чого історія України написана переважно на догоду цим завойовникам. Особливо не з'ясованим є питання про претензії і домаганнях Московії, а надалі Росії, на історичну спадщину Київської Русі. У романі-дослідженні В. Бєлінського (Країна Моксель або Московія / / Київ:. Видавництво ім Олени Теліги, 2008, 2009, у трьох книгах) повідомляються факти, взяті з історичних джерел (переважно російських), що свідчать про докорінне спотворення історії Російської імперії, направлене на створення історичної міфології про те, що Московія і Київська Русь мають спільні історичні корені, Московія має «спадкові права» на Русь.

Звичайне шахрайство московитів, які привласнили собі минуле Великого Київського князівства і його народу, завдало страшного удару по українському етносу. Тепер завдання полягає в тому, щоб на основі правдивих фактів, розкрити брехливість і аморальність московської міфології.

Розглянемо основні питання цієї проблеми.

Московські, а пізніше російські царі розуміли, що без великого минулого неможливо створити велику націю, велику імперію. Для цього потрібно було прикрасити своє історичне минуле і навіть привласнити чуже. Тому московськими царями, починаючи з Івана IV (Грозного) (1533-1584), було поставлено завдання присвоїти історію Київської Русі, її славне минуле і створити офіційну міфологію Російської імперії.

На це можна було б не звертати уваги, якби ця міфологія не зачіпала корінних інтересів України, не була спрямована на повне знищення України - її історії, мови, культури. Час показав, що російські імпершовіністи робили і роблять все можливе для реалізації цього завдання.

Протягом століть, особливо з початком XVI ст. в голови людей втовкмачували і вселяють, що Російська держава і російський народ беруть початок від великого князівства Київського; що Київська Русь - колиска трьох братніх народів - російського, українського та білоруського; що росіяни за законом «старшебратства» мають право на спадщину Київської Русі. Цією жалюгідною брехнею досі користується російська історіографія і державні діячі Росії, а також «п'ята колона» в Україні, в яку входять комуністи і майже всі регіонали у Верховній Раді.

Відомо що:

- Під час існування держави Київської Русі про Московську державу не було жодної згадки. Відомо, що Московське князівство, як улус Золотої Орди, засноване ханом Менгу-Тимуром тільки в 1277 році. До цього часу Київська Русь вже існувала понад 300 років;

- Немає жодних фактів про зв'язок Київської Русі з фінським етносом землі «Моксель» і пізніше Московським князівством з князівствами земель Київської Русі до XVI ст. У той час, як в 988 році відбулося хрещення держави Київської Русі, фінські племена землі «Моксель» перебували в напівдикому стані.

Як можна говорити про якогось «старшого брата», коли цей «старший брат» з'явився на світ кілька століть пізніше русичів-українців. Він не має жодного морального права називати себе «старшим братом», диктувати людству правила існування, насаджувати свою культуру, мову, світосприйняття.

Відомо, що до кінця XV ст. не існувало російської держави, не було старшого брата «великоросійського» і російського народу, а була Суздальська земля - земля Моксель, а пізніше Московське князівство, що входило до складу Золотої Орди - держави Чингизидов. З кінця XIII до початку XVIII в. народ цієї землі називали московитами. Московські історики обходять мовчанням питання про своє національне походження, пише видання informator.

1249

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз