| 15 січня 2013
 В уманські ставки випустять до 20 тисяч мальків

 Цієї весни уманські рибалки планують випустити у два ставки Умані, – Осташівський та Звірки, тонну малька, це приблизно 15-20 тисяч особин. Про це повідомив голова Уманського міськрайонного товариства мисливців та рибалок Віталій Бабій.
    - Десь у квітні-травні закупимо мальків коропа,білого амура, гібридного карася та судака. Будемо брати мальки вагою 150-200гр. Можна було б і менших, але, наприклад, у Осташівському ставку останнім часом побільшало щуки, а для цього хижака мальок меншої ваги може стати «до смаку», - розповів він.
     Члени товариства мисливців та рибалок зариблюють ставки з 2009 року.
     - Тоді кинули в ставки 350 кг різної риби: білого амура, товстолоба, коропа. Тепер випускаємо мальків щороку. Зариблюємо не лише заради поповнення збіднілих запасів риби, а ще й, щоб очистити воду. І нині вже бачимо позитивні результати. У ставках не лише побільшало риби, а й самі водойми значно очистилися. Навіть з’явилась риба, якої в ставку зовсім не було – лин, білий амур, щука тощо. Також, наприклад, на Осташівці з’явились раки. Їх давно не було в цій водоймі, - каже Віталій Бабій.

1727

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз