19:31:22 | 20 листопада 2017
 В Умані змагалися за чемпіонство з кантрі-кросу

Круті підйоми та спуски, вузькі та небезпечні лісові ділянки, широкі та швидкісні – польові, чимало трамплінів. Саме такі перешкоди долали спортсмени в Умані 18 листопада на заключному шостому етапі чемпіонату України для квадроциклів «Ukrainian Cross-Country» серед дорослих та юніорів.

Етап з кантрі-кросу в Умані під егідою Федерації мотоциклетного спорту України проходить вже втретє. Цього року завершити змагальний сезон сюди завітали 126 спортсменів з усіх куточків України, говорить головний суддя змагань Сергій Семенов. Місто на перегонах представив Екіпаж №21, в складі якого уманчанин Микола Махневич.

– Боротьба напружена настільки, що передбачити, хто за підсумками року стане чемпіонами, можна тільки на цих змаганнях, – відзначає він. – В Умані траса – складна. Як відзначили самі спортсмени після ознайомлювального кола, вона не дає розслабитися. Навантаження, які отримують спортсмени, долаючи її можна порівняти з підйомами штанги упродовж години. Траса довжиною 6,4 кілометри. Має 80-метровий перепад висоти, багато крутих підйомів та спусків, 2 переїзди через дамбу складні лісові та польові дялькни, багато трамплінів, де глядачі можуть побачити наскільки це видовищний та красивий вид спорту.

Всі етапи чемпіонату з кантрі-кросу – різні, відзначає суддя змагань Сергій Семенов. Сезон відкривається у лютому, а завершується – наприкінці листопада. За цей час спортсмени устигають проїхати траси чи не всієї України. І в кожній області є свої перешкоди: у Херсонській – пісок, Київській – сніг, цього року в Умані – багнюка. Та попри все, цей спорт набирає обертів в Україні, а спортсмени перемагають на Європейських та світових першостях.

Нині ж спортсмени з кантрі-кросу готуються до наступних змагань. У 2018 в Україні відбудуться 4 етапи чемпіонату з кантрі-кросу, три – чемпіонату з баха та 10 етапи чемпіонату з орієнтування. І це не рахуючи участі у зарубіжних перегонах.

Етап в Умані – хороше завершення сезону, говорить спортсмен з Київщини Богдан Зорін. Відзначає, що хоча цей вид спорту додстаньо молодий, змагання з кантрі-кросу в Україні почали проводити років десять тому, рівень спортсменів постійно зростає, йде серйозна командна боротьба.

–  Ще років п’ять тому це фактично були аматорські гонки, – говорить спортсмен. – Зараз же – професійні. Зараз Україна на достатньо високому рівні, порівняно з командами з Європи і за організацією, і за кількістю учасників. Цьогоріч Україна вперше за декілька років провела змагання з Баха – перегонів на ділянці до 300 кілометрів. Були присутні європейські спостерігачі. За її результатами ми отримали змогу вже наступного року провести один з етапів Кубку Європи саме в Україні в Олешківських пісках. Там хороший ландшафт. Фактично це – європейська пустеля. Цього ніде більше в Європі немає. Певен, що ми не гідно представимо Україну і організаційно, і виступами спортсменів.

Задоволений спортсмен і організаційним рівнем змагань на Черкащині. Проведення змагань такого рівня в області – гарна нагода для подальшого розвитку спортивної інфраструктури та налагодження зв’язків. Це – серед пріоритетів у роботі обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту. Ще минулоріч тут повідомили про готовність приймати всеукраїнські старти. Відтоді кількість таких спортивних заходів в області значно зросла, відзначає начальник управління Максим Зеленський.

Про це ЧЕмпіон дізнався від прес-служби ОДА 

1151

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз