| 19 серпня 2013
 В Умані визначили Чемпіона серед 550 породистих собак

17 серпня в Умані обрали кандидата чемпіона України серед більш, як півтисячі чотирилапих.

У суботу до Умані кінологи із Росії України Білорусії та Ізраїлю привезли своїх улюбленців на міжнародну виставку собак усіх порід CAC UA «Умань-2013». 550 собак 97 порід було презентовано протягом виставки. Усі учасники та їх власники приїхали аби здобути перемогу. Протягом дня міжнародне журі з Англії, Білорусії та України оцінювали вміння кожної із собак себе презентувати і, звичайно, зовнішні характеристики тварини.


За результатами конкурсу  перемога дісталась дворічному псу на ім'я REAL GUY IN LOVE ECLIPCE породи Китайської хохлатої.


- Цього року ми покращили свій минулорічний результат. Адже тоді ми отримали друге місце. Це єдина собака з України яка цього річ серед хохлатих отримала призове місце. Тож цей рік для нас вдалий,  - розповідає власниця переможця Неля Зінкевич із Києва. -  Хоча ця перемога для нас уже не перша. Наш улюбленець - чотириразовий чемпіон України, юний чемпіон України, чемпіон Молдови, гранд-чемпіон Молдови, чемпіоном Турції, чемпіоном Субмаріно і навіть здобув бронзу на Чемпіонаті світу у класі чемпіонів.


Окрім учасників на заході було і багато гостей, які завітали, аби побачити таке розмаїття породистих красенів.
- Я на виставці собак вперше – зазначає гостя із Одеси, Леся Ільченко. – Потрапила за ініціативи своєї сестрички, проте не шкодую. Враження лишилися позитивні як від такого розмаїття чотирилапих, так і від спілкування з їхніми господарями.


В Умані виставки серед собак проводяться уже 20 років починаючи із 1993 року.
- Протягом року в Умані проходить 4 виставки собак проте така масштабна проводиться лише раз на рік – зазначає головний адміністратори виставки В’ячеслав Авруцький. - Наступна найближча Міська виставка собак різних порід  очікується вже у вересні. До речі в нашому місті мешкає 26 собак, що мають титул чемпіона.
До речі:
Законодавицею собачої моди і престижу по праву можна вважати Англію. Саме в цій країні пройшла перша собача виставка. Саме в цій країні з'явився перший собачий клуб.
Перша собача виставка відбулася в 1859 році, в англійському місті Нью-Касл. На цій виставці були представлені виключно мисливські породи - пойнтери, сетери і деякі інші.

                                текст і фото Влада Власова

1939

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз