| 23 січня 2013
 В Умані встановлять камери відеоспостереження?

   По місту планують встановити камери відеоспостередення.   Така практика дасть можливість краще слідкувати за порядком у місті, стане своєрідним застереженням для тих, хто порушує громадський спокій.

     -  У п’ятницю на координаційній нараді поставили вимогу перед  міською владою  - збільшити кількість камер відеоспостереження у місті, - розповів  кореспонденту «Умань.Інфо» прокурор Умані Руслан Резнік - Відеоапаратура застосовуватимеся для контролю стану правопорядку в найбільш неспокійних громадських місцях міста . Правоохоронці визначить проблемні райони, де потрібно було встановити відеокамеру. Проте вже зараз можна сказати, що камери відеоспостереження вкрай необхідні в центрі міста, в районі залізничного вокзалу та у мікрорайоні будинків офіцерського складу (ДОСи. ). А також в тих районах, де є нічна торгівля, часто стаються бійки тощо.

      Правоохоронці кажуть, що встановлення відеокамер суттєво полегшить розкриття злочинів та слугуватиме профілактикою вчинення правопорушень:
      - В районі паломництва  є подібні  камери. І минулого року вони вже довели свою ефективність. Адже паломництво у 2012 році пройшло досить спокійно. Навіть якщо назрівала конфліктна ситуація, правоохоронці на моніторах відслідковували це і група одразу виїжджала на місце.
       Фінансуватиметься встановлення відеокамер, скоріш за все, з міського бюджету. У міській раді запевнили, що питання збільшення кількості камер відеоспостереження на вулицях міста винесуть на одну із сесій:
      -У країнах Європи така практика існує давно. В Україні камери відеоспостереження  є у багатьох містах. В Умані теж працюватимемо над цим питанням.
   Варто зауважити, що в Умані нині функціонує близько 30 камер спостереження. Проте фактично всі вони приватні. Їх встановили власники магазинів, автозаправок і закладів харчування тощо.

 

 

2731

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз