| 19 березня 2013
 В Умані відбувся ярмарок елітних голубів

Більше двох сотень птахів та з добрий десяток голубівників з усієї України  16 березня вже з сьомої ранку в центральному сквері міста чекали на уманчан. На виставці голубоводи презентували, як спортивні породи, так і декоративних та рідкісних голубів.
-  9 років займаюся розведенням елітних порід голубів – говорить уманчанин  Юрій.  - Любов до цієї справи мені привив старший брат. Нині у колекції маю п’ять порід голубів.
Незважаючи на мороз та сильний вітер виставку відвідало близько тисячі уманчан. Під час ярмарки люди розпитували про особливості тієї чи іншої породи, та цікавилися особливостями догляду за ними.
Голубоводи зазначають, що купити породистого птаха – завдання не із дешевих. Адже, у залежності від породи, голуб може коштувати не одну сотню доларів.
- Я вже 30 років захоплююся голубами часто приймаю участь у виставках, нерідко відвідую Росію та Білорусію з метою придбання нових птахів. Це досить витратне захоплення, тому ним займаються лише насправді захоплені люди, – зазначає Василь Вікторович 
Цю справу потрібно любити, - каже  гість із Житомира. - Птахами нині цікавляться люди статних років. Більшість молоді, яка приходить у цю справу, швидко розчаровується. Адже повернути кошти, витрачені на придбання голуба, важко. Тим більше, що найцікавіших представників елітних голубів доводиться купувати закордоном і за немалі гроші.
Додає:
-У нас на Житомирщині був випадок, коли голубовод із села за одну пташку віддав цілу телицю. Дружина півроку за це його «з вил» годувала - не могла зрозуміти і пробачити такої легковажності.
Окрім різних порід голубів, конкурсанти на виставці представили і інших декоративних птахів: кури, канарейки, папуги тощо. Також учасники заходу привезли нутрій, кролів, шиншил.
До речі: Усі голубоводи зізнавалися, що найулюбленішим їхнім фільмом лишається стрічка режисера Володимира Мєньшова «Любов та голуби»
                                                                                                               Лілія Кушніренко

1982

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз