| 23 серпня 2013
 В Умані розширено мережу пришкільних гуртків

  – Сьогодні розширено мережу гуртків позашкільних навчальних закладів, -  каже начальник відділу освіти Оксана Герасименко. - Відтепер і при школах, що розташовані на окраїнах міста, діятимуть гуртки. Мета таких інновацій - максимальне залучення до творчого розвитку дітей із віддалених районів Умані.
За словами освітян найзатребуванішими в Умані є художньо-естетичні, технічні і туристичні гуртки. Проте не всім дітям зручно відвідувати заклади позашкільного навчання, адже ті розміщені переважно у центральних частинах міста.
- Враховуючи, що дітям із БабКп, Нової Умані та інших районів віддалених від центру міста незручно добиратися до закладів позашкільного навчання та повертатися у вечірній час, ми прийняли рішення розширити таку форму роботи. Тепер після уроків дітям не доведеться їхати  на заняття , наприклад, до станції юних техніків чи еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Викладачі цих та інших закладів самі приходитимуть у загальноосвітні школи для роботи з дітьми, – пояснює Оксана Володимирівна. - Це дасть змогу долучити до творчої діяльності максимальну кількість дітей. Приміром, при ЗОШ №10 розпочинає роботу хореографічний гурток від БДЮТ. Також плануємо там гурток еколого–натуралістичного центру учнівської молоді де діти як юні біологи працюватимуть у шкільній теплиці. А від станції юних техніків працюватиме гурток паперопластики.

                                                        текст Влада Власова

1566

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз