21:14:38 | 11 лютого 2019
 В Умані розповіли про туристичні цікавинки 2019 року

Щоб підвищити свою туристичну привабливість, місто Умань цьогоріч планує провести низку фестивалів, а також завершити реконструкцію центральної частини міста.

Як повідомила в інтерв’ю Zruchno.Travel заступник Уманського міського голови Жанна Лозінська, на реалізацію заходів Програми розвитку туризму Умані в міському бюджеті на цей рік передбачено 220 тисяч гривень і ще 7 мільйонів гривень – на розвиток туристичної інфраструктури.

За її словами, цей туристичний рік в місті буде активним щодо подієвого туризму і розпочнеться він з фестивалю "Уманська Масляна-2019", який проводиться з метою популяризації кращих національних традицій українського народу та розвитку фестивального туризму.

"Уманська Масляна" буде зовсім скоро – 2-3 березня. Ми так підгадали, щоб у нас у перших було це свято, раніше за всіх почнемо проводжати зиму. Користуючись нагодою, усіх запрошую до міста Умань на Масляну", – закликала Лозінська.

Також впродовж року буде проведено вже традиційні фестивалі фарб та повітряних куль – Uman Holi Dance та "Монгольф’єрія. Квітуча країна" відповідно. Після річної перерви буде відроджено етнофестиваль "Шіді Ріді", який мав велику популярність. Плануються й нові.

"У нас є традиційний фестиваль документального кіно просто неба LAMPA.DOC у серпні. А минулого року спробували і цього року будемо продовжувати міжнародний українсько-іспанський кінематографічний фестиваль, який планується наприкінці вересня – на початку жовтня. Ще один фестиваль, який ми започатковуємо цього року, – фестиваль сиру й вина. Адже у нас на Уманщині є і сировари, і винороби. Він буде проходити 11-12 травня, тож будемо чекати на гостей", – зазначила заступник міського голови.

Що стосується інфраструктурних проектів, за словами Лозінської, місто цього року планує продовжити розбудову набережної Осташівського ставу біля комплексу фонтанів "Перлина кохання", а також завершити реконструкцію центральної площі Соборної, яка має стати ще одним привабливим туристичним місцем Умані.

фото:ВечірняУмань

1222

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз