| 16 вересня 2013
 В Умані проведуть тренінги для клоунів, які працюватимуть в дитячих лікарнях

У листопаді уманчани зможуть безкоштовно навчитися основам лікарняної клоунади – освоїти навички знаходження спільної мови з партнером та імпровізації, основі сміхотерапіЇ,  клоунотерапії тощо.
Ідея, запросити,  в Умань фахівців із лікарняної клоунади аби ті поділиися своїми вміннями та знаннями з уманчаними належить студентам факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ.
- Влітку я була учасницею фестивалю «Тіло, свідомість, творчість», що був присвячений психології та психотренінгам, - говорить координатор студентської соціально-психологічної служби, факультету соціальної та психологічної освіти, Ольга Підгорна. - Щодня там проводилося безліч майстер класів, тренінгів. І в один із днів у програмі фестивалю  я потрапила на майстер класи від Єгора Пригунова, який практикує лікарняну клоунаду. Саме після цього і виникла ідея започаткувати таку справу і у нас в місті.
Додає:
- У США та Європі  давно вже практикують такі програми, мета яких покращити емоційний стан хворих дітей та сприяти їхньому швидшому одужанню. Адже веселі клоуни, що приходять з подарунками, грають з дітьми у веселі ігри та показують смішні пантоміми допомагають маленьким пацієнтам лікарень у такий спосіб боротися з негативними наслідками важкої і тривалої хвороби, болем, страхом, стресом та іншими негативними емоціями.
Участь у безкоштовних майстер-класах та тренінгах можуть брати не лише студенти.
- Навчатися може будь-хто. У перший день участь у тренінгах зможуть прийняти всі бажаючі.  Наступні заняття проводитимуться вже  із тими, хто пройде відбір. Проте головне для всіх – мати бажання допомогти дітям, - каже Підгорна. – За попередньою інформацією  тренінги і навчання в Умані відбудуться у листопаді на базі УДПУ. Проводитиме їх Єгор Пригунов, один із найкращих фахівців із лікарської клоунади в нашій  країні.

                                                                                      текст Влада Власова

1549

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз