| 28 листопада 2012
 В Умані більше 20 хворих на дизентерію

Про це вчора на позаплановому засіданні повідомила головний санітарний лікар Умані Лариса Качанова.

- На сьогодні виявлено 21 випадок зараження і 7 випадків носійства інфекції. Це коли людина сама не хворіє, але розповсюджує захворювання. Перший випадок дизентерії було зафіксовано 4 жовтня, - зазначила вона. - Найбільш уразливою частиною населення є діти віком від 5-9 років. Проте на сьогодні серед пацієнтів інфекційних відділень міста є і малюки віком від 1 року.

Як розповіла головний лікар СЕС за останнє десятиріччя в Умані лише у 2007 році був зафіксований поодинокий факт носійства інфекції дизентерії .
- Вже давно у нашому місті не було такої ситуації з дизентерією. Певно спрацював закон п’ятиріччя, коли раз у п’ять років на деякі захворювання може загострюватися вразливість людей, але такого численного випадку інфікування вже давно не було у нашому місті.

Загалом випадки інфікування виявлено у 10  закладах міста серед них переважно школи і садочки. Найбільше випадків зараження зафіксовано у центральній частині міста.
- У даний час ситуація контрольована, і шляхи попередження мають зупинити випадки нових інфікувань. А уманчанам варто зараз стати уважнішими до продуктів харчування, – розповіла Лариса Петрівна.

Додала:
- Всі випадки захворювання на дизентерію виявлені у нашому місті мали слабко виражені симптоми. Через це інфекція підтвердилась тільки з допомогою лабораторних досліджень. Тому навіть при незначних проявах хвороби потрібно терміново звернутися до лікаря, і пройти лабораторне обстеження, адже дизентерія захворювання яке на все життя лишає свій слід у порушеннях роботи різного характеру з боку шлунково-кишкового тракту.
До речі:Збудник може потрапити в організм людини із зараженими харчовими продуктами, водою, рідше контактно-побутовим шляхом.

 

                                                                                                                                                          текст Наталка Подуст

1667

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз