13:51:23 | 21 липня 2014
 В Україні дощитиме до п"ятниці

Український гідрометцентр прогнозує на поточний тиждень мінливу погоду: дощову на початку і без опадів у другій половині тижня. Про це повідомив під час брифінгу заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко.

«У найближчі два-три дні погодні умови в Україні продовжуватиме визначати улоговина північно-східного циклону. Місцями очікуються короткочасні дощі, грози, місцями град і шквалисте посилення вітру. А з 25 липня погода зміниться. На територію країни пошириться вплив антициклону, формувати погодні умови майже до кінця липня. у цей час буде переважно без опадів. Температурний режим поступово підвищиться ще на 2-4 градуси. наприкінці липня максимальна температура вдень +26 ... +32 ° С, у південній частині місцями до +36 ° С»", - розповів О.Прокопенко.

Зокрема, він повідомив, що 21 липня в західних, північних і центральних областях очікуються короткочасні дощі, грози, в окремих районах - град та шквали до 15-20 м / с. Температура повітря вдень: +24 ... +29 ° С, на півдні та на Закарпатті - 28 ... 33 ° С.

22 липня дощі в східних, північних областях і Прикарпатті. На решті території - без опадів. Температура повітря: +24 ... +29 ° С, у південній частині - 28 ... +33 ° С.

23 липня в західних та місцями південних, 24 липня - у східних областях йтимуть короткочасні дощі, грози, місцями шквали 15-20 м / с. Стовпчики термометрів сягнуть позначок +24 ... +29 ° С, на півдні, сході, Закарпатті - 28 ... +33 ° С.

Починаючи з 25 липня, - переважно без опадів. Температура повітря вдень - +24 ... +30 ° С, на півдні та Закарпатті - до +34 ° С. 29 липня в західних, 30-31 липня - і в північних областях пройдуть дощі, грози. Температура коливатиметься в межах +26 ... +32 ° С, на півдні - до +36 ° С.

Також представник Гідрометцентру повідомив, що високий, 5-й клас пожежної небезпеки, зараз спостерігається в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Луганській областях і в Криму. Крім того, він зазначив, що за минулий тиждень істотних змін в гідрологічної ситуації не відбулося.

/Джерело/minprom.ua 

922

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз