17:14:38 | 07 травня 2015
 Уманський пастор намагався вивезти до Росії старовинну скрипку

Під час святкових вихідних (4 травня) на митному посту "Бачівськ" при огляді автомобіля "MITSUBISHI GRANDIS" вилучено старовинну скрипку. Музичний інструмент – німецького мануфактурного виробництва кінця ХІХ століття. Власник автомобіля виявився пастором євангельських християн баптистів м. Умань.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Сумській області.

Фахівці Сумської митниці ДФС опри огляді автомобіля "MITSUBISHI GRANDIS" на передньому сидінні автомобіля побачили предмет, який має історичну цінність. Скрипку власник автомобіля віз у фабричному футлярі і не приховував.

У своїх поясненнях чоловік вказав, що не знав, що цей предмет може бути історичною або культурною цінністю. Тому і обрав формою проходження митного контролю при виїзді з України до Росії зону спрощеного митного контролю "Зелений коридор". Проте вивозити предмети, які мають історичну чи культурну цінність, суворо заборонено законом. Скрипка вилучена і передана на експертизу.

Дії чоловіка кваліфікуються за статтею 471 Митного кодексу України "України "Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю".

http://www.pres-centr.ck.ua/

 

1481

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз