13:56:36 | 24 листопада 2014
 Уманський герой Небесної Сотні став Героєм України

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота зірка» (посмертно) 99 учасникам протестів, які загинули під час протистояння з силовиками у лютому 2014 року. Серед них є і уманчанин Віталій Смоленський. 

Серед 99 героїв Небесної Сотні – шестеро родом з Черкащини. Це – Максим Горошишин (с.Грушківка, Кам’янський район), Юрій Паращук (Тальне), Юрій Пасхалін (с.Носачів, Смілянський район), Андрій Саєнко (Сміла), Віктор Чернець (с. Подібна Маньківський район) та Віталій Смоленський (с.Фурманівка, Уманський район).

29-річний Віталій останній рік свого життя працював у столиці на будівництві. За фахом був газозварювальником. Мав двох синів: 9-річного Влада та 5-річного Славка. Про те, що він був учасником Євромайдану, рідні та близькі не знали. Але під час одного приїзду до матері у Фурманку неохоче зізнався,  що все таки там був, про подробиці не розповідав.

Батько двох дітей загинув 20 лютого від снайперської кулі. Через велику крововтрату він помер на території Михайлівського монастиря. У нього було два поранення в грудну клітину біля шиї. 

Віталій Смоленський отримав звання «за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції гідності», повідомила Вечірня Умань.

1272

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз