| 08 листопада 2012
 Уманські троянди з’являться на центральній площі Черкас

Майже за 10 років фахівці з дендропарку Софіївка озеленили всю Україну.

    Днями Соборну площу Черкас засадять новими рослинами, ретельно підібраними науковцями з дендропарку «Софіївка». Нагадаємо, що минулої п’ятниці на ній було вирубано аварійні дерева.

    - Рік тому до нас надійшов запит з Черкас щодо підбору рослин і висадки їх на головній площі міста. Ми ретельно розробляли проект, враховуючи відмінність ґрунтів Умані і Черкас, адже в нас набагато більше чорнозему, а в Черкасах ґрунти піщані. Від правильного підбору рослин відповідно біохімічному складу ґрунту залежить і рівень декоративності та естетична цінність рослин – колір і розміри листя та хвої, - розповів кандидат біологічних наук, завідувач науково-дослідної лабораторії «Ландшафтний дизайн та проектування» Григорій Музика.

Замість аварійних беріз і ялин на площі з’являться вічнозелені і фруктові дерева, кущі та троянди.
- Ми підбирали рослини, керуючись бажанням зробити площу естетичною у будь-яку пору року. Тому навесні черкащан буде радувати цвітіння червонолистої яблуні, влітку – троянди та спіреї, восени – горобина та форзиція. Взимку площу будуть прикрашати  хвойні рослини – декілька різновидів туй, ялівець та самшит. Фоном для ландшафтної композиції послугує якісний газон, - розповідає науковець.
Всі рослини для висадки було замовлено з розсадника дендропарку «Софіївка». Закуповували рослини вже у готовому вигляді, тому декоративне оздоблення площі буде помітним одразу.

До речі: За час роботи лабораторії ландшафтного дизайну і проектування науковці з Умані встигли озеленити всю Україну. Рослини замовляють для прикрашення парків, скверів, територій адмінбудівель. Працюють науковці і з питань відновлення втрачених і занедбаних скверів і парків. В асортименті – рослини майже з усього світу. Підбирають їх відповідно місцевим ґрунтам, дотримуючись високого рівня декоративності.

                                                                                                                                                              Ріка Гордашевська 

2100

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз