18:42:41 | 19 жовтня 2014
 Уманські студенти зустрілися із бійцями-земляками (фото)

УДПУ відбулася зустріч студентів та викладачів із нашими земляками, учасниками АТО — представниками Уманського взводу 2-го батальйону Національної Гвардії України. Про це інформує прес-служб закладу.

Актова зала університету була переповненою. Декан факультету соціальної і психологічної освіти Оксана Кравченко вітала гостей у стінах навчального закладу і подякувала за те, що зголосилися зустрітися із молоддю.

Захід розпочався із хвилини мовчання за загиблими воїнами та мирними жителями сходу.

Воїнам продемонстрували відеозвернення «Слава Україні!», яке студенти 11 групи факультету соціальної та психологічної освіти зняли у рамках роботи національно-патріотичного табору «Дія».

2

…На зустрічі їх було лише шестеро із тих, хто представляє Уманщину у буремному регіоні - Білан Микола Іванович, Тіменовський Сергій Володимирович, Врадій Володимир Григорович, Петришин Роман Петрович, Кузь Ігор Володимирович, Білан Андрій Васильович. Шість із тисяч бійців, які боронять цілісність, свободу і незалежність нашої держави в зоні АТО. Ризикуючи власним життям, наші земляки виступили на захист суверенітету Батьківщини, мирного життя мешканців сходу. Гора Карачун, Дебальцеве – це місцевості, де вони тримали рубежі. Ми знаємо із новин, які запеклі бої велися там, проте при спілкуванні зі студентами воїни досить скупо розповідали про військові дії. Вони жартували, що кожен може написати твір про те, як провів літо і додавали уже серйозно: зараз не час! Взагалі, переконані воїни, інформація про перебіг бойових дій може послугувати добру службу противникові, а от українським підрозділам навпаки — нашкодити.

6

Відповідаючи на численні запитання студентів, вони розповідали про своє ставлення до подій, до настроїв місцевих жителів сходу. Багато говорили про патріотизм. Коли йде загроза державності, треба єднатися. У важкій, загрозливій для миру ситуації справжній мужчина встає і йде захищати Батьківщину. А Батьківщина – це батько і мати, дружина і діти, рідна домівка. (Держава – це інше). Ради миру і спокою на своїй землі воїни, справжні патріоти не роздумують, а стають у ряди охоронців, бо є така професія – захищати Батьківщину. Всі присутні на зустрічі воїни саме такими і є: добровольцями пішли боронити рідну землю. Щоб не хвилювались їх рідні, вони спершу і не говорили, де знаходяться, їх короткі розмови по телефону завершувались фразою: «У мене все добре».

3

От і на зустрічі в основному дякували за підтримку, яку їм надають земляки. На фронті вони були найбільш забезпеченими із усіх військових. Від жителів Уманщини, місцевої влади, і в тому числі представників УДПУ вони отримували одяг і харчі, ліки. Особливо вдячні за подаровані тепловізори та прилади нічного бачення, які врятували їм життя на фронті.

Небагатослівні воїни просто констатували: «Із завданнями справлялися». А от студентам, майбутнім педагогам, бажали, щоб вони добросовісно вчилися, а потім добре вчили дітей і тоді Україна матиме справжніх патріотів, професіоналів, котрі будуватимуть нове, заможне і красиве життя. Україна неодмінно розквітне!

На завершення теплої і приємної, хвилююче-щемливої зустрічі бійці разом із всіма присутніми виконали Гімн України.

Джерело: http://progolovne.ck.ua

1519

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз