18:00:56 | 15 вересня 2014
 Умані готують феєричний вечір класичної музики

24 вересня о 6-їй вечора в Уманському міському будинку культури очікується справжнє свято класичної музики.

Учні Київської спеціалізованої школи-інтернату ім. Миколи Лисенка, спільно із симфонічним оркестром Черкаської обласної філармонії під управлінням заслуженого діяча мистецтв України Олександром Дяченко презентують уманчанам концерт «Таланти твої, Україно».

Організатори запевняють, що такий вечір вартий уваги. Адже юні виконавці — лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів виконавської майстерності. А у концерті звучатимуть відомі і улюблені твори Гріга, Вебера, Моцарта, Ліста та Мендельсона. Афішу заходу можна проглянути тут.

Deti

Довідко:

Серед юних зірок Євген Моторенко (фортепіано) — учень 8-го класу Київської середньої спец. музичної школи ім. М. Лисенка при Київській консерваторії ім. П.Чайковського.

З семирічного віку почав активно виступати на різних сценах України як соліст, у тому ж віці вперше зіграв з оркестром на сцені Національної філармонії.

Неодноразово виступав з сольними програмами в Латвії, Естонії, Польщі, Литві, Росії. Євген є Президентським стипендіатом, а за роки навчання в школі став лауреатом багатьох престижних міжнародних піаністичних конкурсів та фестивалів.

Федір Нечитайло (фагот).

Федору-11 років, він нещодавно став учнем школи-екстернів. У 2011-2012н.р.-навчався грі на блок-флейті, флейті, корнеті у ДМШ №9 м. Києва

А у травні 2012р.— за результатами іспитів був зарахований у 7 клас КССМШ ім. Лисенка (фагот),

Квітень 2013р.— приймав участь у Шостому Міжнародному конкурсі молодих виконавців(ансамблів) на дерев'яних духових інструментах ім. В'ячеслава Старченка; отримав диплом лауреата 1-го ступеня в номінації «соліст», диплом лауреата 1-го ступеня в номінації «ансамблі».

Травень 2013р.— взяв участь у Дев'ятому Всеукраїнському конкурсі «Класичний Меридіан», лауреат Першої Премії в номінації «соліст»

Грудень 2013р.—участь в Українському інтернаціональному музичному конкурсі пам'яті Миколи Спозіто (ІСМи); Диплом лауреата Першої Премії.

Георгій Мороз (скрипка)

Народився у родині музикантів. Тато -диригент, мама - піаністка. Почав навчання гри на скрипці у віці 5 з половиною років. За період з 2007 по 2011 р. брав участь і став лауреатом багатьох конкурсів. Зокрема, «Відкритий Міжнародний мистецький фестиваль-конкурс "Європа молода"» 2009 - І місце. 2010 - І місце.

У 2011 році був зарахований до київської середньої спеціальної музичної школи-інтернату ім. М. В. Лисенка, де навчається у сьомому класі.

Серед його відзнак; VIII Всеукраїнський конкурс «Класичний меридіан» 2012р. - 1 місце; XIX Міжнародному конкурсі «Еugen Соса» 2013р. - 1 премія.

Виступав як соліст з симфонічним оркестром Дитячого муніципального музичного театру опери і балету для дітей і юнацтва, а також на сцені Київської Національної філармонії з Київським Державним духовим оркестром.

Тетяна Донець (фортепіано)

Донець Тетяна народилася в Каневі. В 3 роки у дівчинки проявилися яскраві музичні здібності, в 5 вона пішла до музичної школи. Там займалася вокалом, композицією, грою на фортепіано та акомпонувала камерному ансамблю струнних інструментів Перший виступ, як піаністки, відбувся у 6 років, а у 8 - перший конкурс...

Серед відзнак: Обласний конкурс «Піаніст - віртуоз» 2009 рік – І премія,2010 - Гран-прі.2011р.- І премія —V Всеукраїнський конкурс «Класичний меридіан» номінація фортепіано 2009 рік - II премія;

Дівчинка з 10 - ти років виступає як солістка у щорічних благодійних концертах з Симфонічним оркестром Черкаської обласної філармонії. У 2013 році вона вступила до КССМШ ім. Лисенка в клас професора Н.В.Гриднєвої.

Олексій Погрібний (кларнет)

Також народився у Каневі. Займатися музикою почав з 6-ти років. Перший музичний інструмент був блок флейта. Почав грати на кларнеті з 8-ми років. У 2011 році був прийнятий до київської середньої спеціальної музичної школи-інтернату ім. М. В. Лисенка, де успішно навчається у 8 класі

Брав участь у міжнародних конкурсах: ім. Миколи Спозіто в 201Зр.м.Київ—1 місце, 2-й Міжнародний інструментальний конкурс ім. Євгена Станковича в 2013р. м. Київ — 1 місце, 6-й Міжнародний конкурс молодих виконавців на дерев'яних духових інструментах ім. Дмитра Біди в 2013р. м. Львів — 2 місце.

1893

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз