| 31 січня 2013
 "Уманьгаз" пройшов повз Фірташа... 15,3% акцій придбала київська фірма

      Пакет акцій підприємства з газифікації і газопостачання "Уманьгаз" у розмірі 15,26% придбала маловідома київська компанія "Грін Сервіс Компані". Про це 30 січня повідомило офіційне видання Фонду державного майна України "Відомості приватизації".

      Повідомляється, що акції придбали 5 грудня 2012 на фондовій біржі "Іннекс". Реалізаційна ціна пакета становила 6,23 мільйона гривень. Господарський суд Києва своїм рішенням від 7 грудня 2012 року заборонив Фонду держмайна підписувати договір купівлі-продажу 15,3% акцій компанії "Уманьгаз" за підсумками торгів, що відбулися 5 грудня на фондовій біржі "Іннекс". Пакет акцій було наказано заарештувати. Як відомо, в листопаді 2012 найбільший приватний власник низки українських облгазів "Газтек" заявив про намір купити 15,26% акцій "Уманьгазу". "Газтек" належить бізнесмену Дмитру Фірташу. Власником 25% акцій компанії на сьогодні є НАК "Нафтогаз України", ще 21% акцій належить ТОВ "Будівельна компанія "Стандарт С". ТОВ “Грін Сервіс Компані” засноване в серпні 2012 року, власником нібито є ​​фізособа.  

 Як стало відомо кореспонденту  "Умань.Інфо"  з власних джерел, пакет акцій придбаних у держави належать кільком особам з Макіївки.

Нагадаємо, що  навколо продажу держпакету “Уманьгазу” ведеться судовий розгляд, прес-служба попереджає про можливе “рейдерське захоплення підприємства“.

- Що стосується цього питання, то ми направили лист до президента та прем"єр-мінстра і чекатимемо  відповіді, - кажуть на підприємстві.

Довідка: 

Публічне акціонерне товариство «Уманьгаз» утворено 07.06.11 як правонаступник відкритого акціонерного товариства «Уманьгаз».Акціонерне товариство «Уманьгаз» було засноване в 1997 році, рішенням Фонду державного майна України, регіонального відділення Фонду державного майна України по Черкаській області від 05.02.1997 року №669 – АТ як правонаступник держаного підприємства «Уманьгаз».
Газифікація житлового фонду зрідженим газом започаткована в 60-х роках минулого століття.
У 80-х роках проектна спроможність ГНС склала 15000 тонн зрідженого газу на рік (при однозмінній роботі). З першим пуском природного газу від магістрального газопроводу через АГРС (с.Городецьке), в січні 1982 року було розпочато будівництво вуличних газопроводів в м.Умань.

Інформація підготовлена з відкритих інтернет-джерел

 

2507

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз