15:56:26 | 17 січня 2022
 Уманчанин викрив ймовірну «професійну» жебрачку

В Умані місцевий мешканець вивів на чисту воду жебрачку, яка просила грошей під супермаркетами. Напередодні Різдва уманчанин Юрій Лисий помітив жінку під одним із магазинів. В руках тримала шматок картону з проханням допомогти на хліб.

-          6 січня я побачив її під магазином і вирішив допомогти, - розповідає Юрій. – Дав їй 20 гривень. Стало шкода, що в такий день вона мусить стояти й просити на хліб. Запитав, звідки вона. Сказала, що із села Шарин. За кілька днів побачив її на новому місці. Вона мене не запам’ятала й назвала вже інше ім’я та село. Мене це насторожило.

Чоловік здогадався, що перед ним, ймовірно, «професійна» прохачка.

-          Тому я вирішив вже втретє навідатись до неї, - продовжує Лисий. – Покликав колегу, щоб допомогла, а сам фільмував усе, щоб були докази. Їй ця жінка розповіла зовсім іншу інформацію. Тоді ми напряму запитали, чому вона дурить людей.

Сама жінка назвалась Іриною й запевняла, що живе сама, а діти далеко й не допомагають. Однак, після запитання, чому в названому нею селі її ніхто не знає, прохачка почала швидко збиратись.

-          Це не брехня. Ми ж не ходимо красти, - пояснила ламаною російською «обездолена». – Кому я роблю погано?Своїх даних не називаю, бо боюся.

На місце викликали правоохоронців. Ті попросили надати документи, але при собі жінка їх не мала. Поліцейським вона назвалась Юлією Захарівною.

Староста села Шарин Зінаїда Мельник запевнила, що такої людини в них немає.

-          Однозначно, вона не з нашого села, - каже Мельник. – Коли уманчанин опублікував історію в соцмережі, ми одразу зрозуміли, що ця жінка не наша. Вона називала прізвище і ми думали, що може жити у Ятранівці. Там справді є така жінка. Та виявилось, що це дві різні людини.

Поліцейські забрали жебрачку до райвідділу й невдовзі відпустили, бо за нею приїхали родичі. Затримувати підстав не мали. Закон не забороняє жебракувати. Водночас, правоохоронці радять бути пильними й допомагати прохачам продуктами, а не грошима.

Журналісту «Умань Інфо» вдалося з’ясувати, що жінку звати Лідія й мешкає вона у селі Ятранівка разом із дітьми. В населеному пункті офіційно не зареєстрована.

 

Максим Силенко

910

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз