| 31 жовтня 2012
 Уманчанин у фіналі шоу «Х-фактор»

В минулу суботу на телеканалі СТБ  пройшов  перший прямий ефір третього сезону шоу «Х-фактор». Серед 12 фіналістів, що підкорюють українців своїми голосами, опинився і колишній уманчанин Яків Головко. На шоу він не просто яскрава особистість,  його вокал вражає глядачів.

У одному із інтерв’ю виданню «Ура-Інформ», Ігор Кондратюк про свого підопічного висловився:  «Це найстарший з учасників, з якими мені доводилося працювати, він мене багато чому вчить. Це - Сінатра, Джо Кокер та Армстронг в одному флаконі! »
Нині  колишній уманчанин мешкає у Ялті, але свій творчий шлях він розпочинав саме з рідного міста. Про уманського «Джо Кокера» кореспонденти «Умань. Інфо»  вирішили запитати у його вчителів та друзів.

- Я була його викладачем по диригуванню та керівником хору, в якому співав Яша – пригадує Тамара Руденко, викладач Уманського музичного училища ім. Демуцького, - А от постановкою голосу він займався з мамою, яка теж була викладачем у нашому училищі. Саме мати була першою хто відкрив його талант. Вона і навчала його  вокалу, і була першим наставником.

Пані Тамара каже, що артистизм і природній магнетизм якими Яків до останньої ноти у пісні  не відпускає слухача заворожують:

-Він насправді надзвичайно талановитий співак, яскрава, глибока особистість, і це відчутно і у його виступі на сцені «Х-фактору».  Він співає серцем, і це захоплює, робить його особливим. Вихідними навіть з чотирьох різних телефонів віддала свій голос за його перемогу. Дуже хочу щоб Яша переміг. Рада, що він зважився вийти на всеукраїнську сцену, і наші слухачі мають нагоду чути артиста такого високого рівня.

Директор міського будинку  культури Володимир Троян згадує, як  познайомився з Яковом Головко:

-Це було 1978 року. Ми разом вступили до уманського музичного училища. Були однокурсниками. З тих пір товаришуємо. Таких друзів як Яша Бог дає в нагороду він не продасть не зрадить, дурного слова не скаже, я дуже вболіваю за Якова, я хочу, щоб він виграв 2 мільйони. Це дуже достойна і талановита людина, він вартий всенародного визнання та любові, - каже  пан Володимир. - До речі, Яша дуже часто відвідує Умань.  У нього тут багато друзів, кумів, він пишається своїм уманським корінням і деякий час  навіть мав псевдонім Яша Уманський.
Додає:
-Переконаний, що його праця і талант матимуть достойне визнання  в українців, а особливо серед уманчан, адже він - Наш.

 

До речі:
Саме зараз доля кожного учасника залежить від глядацьких голосів. Нагадаємо, що за нашого земляка Яшу Головко можна проголосувати надіславши смс треба надсилати за номером 7766, текст повідомлення-08. І нехай переможе найкращий.

                                                                                                                                       Наталка Подуст
 

2392

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз