14:37:40 | 27 травня 2015
 Уманчани беруться за стерилізацію безпритульних тварин

Без грошей, проте з мрією. Волонтери ГО «Серце друга» беруться за зменшення кількості безпритульних тварин в Умані.  Спочатку їх порахують, а потім візьмуться за стерилізацію. Гроші будуть просити у влади з місцевого бюджету.

Контролювати кількість безпритульних тварин в місті чиновники не можуть. Винищувати їх протизаконно, а коштів на будування притулку в місцевому бюджеті нема. Тому за справу взялися волонтери. Рахувати тварин ГО «Серце друга»  почне із 7 червня.  До цієї справи волонтери запрошують долучитися всіх небайдужих уманчан.

- Рахувати тварин ми будемо 7 червня із 7 до 9 ранку. 28 травня пройде зустріч із усіма бажаючими, хто хоче допомогти нам у підрахунку, - розповідає голова організації «Серце друга» Яніна Тиховська. - За кожним ми закріпимо територію, роздамо анкети та інструкції по підрахунку. Нам для цього потрібно як мінімум 50 осіб.

За словами волонтерів, у місті відсутня система моніторингу чисельності безпритульних тварин, не ведеться аналіз ефективності проведених заходів щодо зниження їхньої кількості.

 - Науково доведено, що ефективним методом зменшення чисельності безпритульних тварин є стерилізація. Якщо ми стерилізуємо 4-5 тис. тварин, то їхня кількість суттєво зменшиться вже протягом першого року. А через 4-5 років такої роботи, їхня чисельність зведеться до мінімуму, - продовжує Яніна.

Коштів на стерилізацію у волонтерів нема. Після підрахунку тварин вони планують звернутися до місцевої влади за допомогою.

http://vch-uman.in.ua/ 

1479

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз