| 12 серпня 2013
 Уманчан познайомили з культурою Індії

У суботу більше 400 уманчан зібралися у центрі міста  аби познайомитися з казковою культурою Сходу, на першому фестивалі «Культура Індії»

Концертна програма тривала більше трьох годин. Народні та класичні індійські танці, пісні та музика та, навіть, традиційні індійські бойові мистецтва – все це  презентували в Умані творчі колективи з Дніпропертовська, Харкова, Донецька, Москви та  Рівного.

- Такий фестиваль нагода отримати ширше уявлення про культуру Індії, - зазначає координатор фестивалю Оля Підгорна. – Тому його можна вважати не лише мистецьким, а і освітницьким заходом.

Проте не лише на сцені було на що подивитися. Малеча охоче дозволяла на своїх личках створювати дивовижні розписи хною, що тисячоліттями лишається традиційним для культури Індії, також всі охочі могли скуштувати ласощі приготовані за ведичними рецептами з натуральних інгредієнтів.

Уманчани не лишилися осторонь - уманські красуні одягнувши індійські сарі, фотографувалися з усіма охочими, додаючи атмосфері свята відчуття присутності духу Індії.

- Я особисто не маю жодного відношення до Індії, проте моя подруга нещодавно повернулася звідти і розповідала про цікаву культуру Сходу, - говорить уманчанка Світлана. – Тож, звичайно, і їй і мені було цікаво побачити багатство культури Індії в Умані.

За словами одного із організаторів заходу «Фестиваль культури Індії» в Умані, став частиною Всеукраїнського туру який охоплює близько 40 міст України.

- Тур триває близько 2, 5 місяців, - зазначає керівник фестивалю  Садачара Прабху. - Умань вперше долучилася до заходу. Мета фестивалю - не лише ознайомлення із багатством культури Індії, а й спроба створити альтернативу безідейному і безпринципному мистецтву, яке можна побачити на ТВ. Ми хочемо показати, що мистецтво може бути духовним та світлим.

Умань позитивно відгукнулася на нашу ідею, тому у наступному році плануємо залучити ваше місто і до традиційного в Індії свята Ратха-Ятра( прим. авт. - це важливе релігійне свято, коли віряни уславлюють одного зі своїх богів, що називається Джаганнатха.)

                                                               текст і фото Влада Власова

1903

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз