13:11:30 | 27 березня 2019
 УМАНЬ СКОЛИХНУТЬ НАЙПОТУЖНІШІ ПЕРЕГОНИ УКРАЇНИ

Вперше місто Умань буде приймати найочікуваніші змагання України.

18-19 травня до Дня Европи пройдуть одразу чотири змагання з автомобільного та мотоциклетного дрег-рейсингу. Змагання триватимуть два дні на військовому аеродромі в Умані, пише портал dragukraine.com.

 Але що таке ДРЕГ-РЕЙСИНГ ?

Дрег-рейсинг – це змагання на дистанції 402 метри або чверть милі. Винайшли та започаткували в Америці. Ціль змагань – випередити суперника, який їде поруч. А ще кожен пілот мріє показати якомога кращий час проходження заданої дистанції.

Нібито все просто, але перегони, які ви побачите відбудуться на дрегстерах потужністю у 1000, 2000, 3000 та навіть до 4000 кінських сил. А розгін до першої сотні у деяких дрегстерів менше, ніж одна секунда. Тільки уявіть це!

 Що ж саме побачать уманьчани та гості міста?

 17 травня в п’ятницю напередодні перегонів по місту проходитиме автопробіг, парад учасників змагань та виставка потужних дрегстерів. Виставка відбудеться біля фонтанів у сквері ім. Тараса Шевченка на вул. Незалежності. Кожен бажаючий зможе зробити тут світлини з супер-карами.

 18 травня у суботу відбудуться два змагання. 

Перше матиме назву Drag-racing Development Leagvue або Ліга розвитку дрег-рейсингу. Це змагання для любителів, в якому зможе прийняти участь кожен на будь-якому авто. Маємо надію, що уманьчани теж захочуть побувати у ролі справжніх дрег-рейсерів і стати на професійний світлофор телеметрії,  відчути адреналін, смак перегонів та перемог.

Друге змагання – Чемпіонат спілки клубів Української Дрег-рейсинг Федерації UDRF.

Це перегони вже більш підготовлених для дрег-рейсингу машин та пілотів. UDRF –багатоетапне змагання, яке проходитиме по всій Україні в 6-8 етапів, перший з яких відбудеться в Умані.

 19 травня, у так званий основний день змагань, до Умані на Професійну Українську Дрег-рейсинг серію PROUDRS (комерційна назва серії BELSHINA DRAGRACING PRO COMPETITIONS OF UKRAINE) завітають найпотужніші дрегстери та чемпіони таких країн як Польща, Латвія, Молдова, Румунія та, звичайно, Україна.

Понад 100 пілотів на дрегстерах від 500 до 4000 кінських сил прийматимуть участь в першому етапі. Призовий фонд серії PROUDRS складає 30 000 долларів, тому, щоб виграти призи, пілоти їхатимуть на максимумі.

Окрім того, глядачів очікує неймовірне дріфт-шоу та стантрайдінг-шоу.

А на честь святкування 10-річчя VFDD на змаганнях буде розіграно 10 цінних призів.

Серед них: ДРІФТ-ТАКСІ з професійними дріфтерами Drift Pro Competition of Ukraine, а також ДРАГ-ТАКСІ  на автомобілі понад 1000 кінських сил.

 Головний приз змагань - IPHONE XS Max. Смартфон організатори розіграють прямо під час офіційного відкриття серед глядачів, що купували квиток у попередньому продажі.

Тож поспішайте – квитки у попередньому продажі вартують дешевше, але їх кількість обмежена!

 Але і це не все! Інфраструктура заходу дозволить не тільки повною мірою насолодитися спортивним протистоянням, але й гарно відпочити. Гостей чекає виїздний кейтерінг та спеціально обладнані місця, де вони зможуть відвідати смачний шашлик та багато інших страв.

На місці проведення змагань біля самого треку організатори побудують великі та високі VIP-трибуни – найвигідніші у плані обзору сидячі місця під зонтами.

Для фанатів перегонів передбачено продаж брендованого одягу серії – кепки, світшоти, реглани, футболки – все, щоб бути цілком своїм у стильній дрег-рейсинг тусовці.  

 В залежності від типу квитка для глядачів передбачені різні види доступів в різні глядацькі зони. В наявності звичайні квитки, квитки з можливістю доступу до сервіс-парку пілотів та їх машин, VIP-місця на трибунах під зонтами.

Придбавши квиток заздалегідь або під час змагань глядач отримає спеціальну стрічку, яку має носити на зап’ястку та не знімати до закінчення змагань.

Самі перегони проходитимуть за чітко спланованим таймінгом. В основний день ранок присвячено тренувальним та кваліфікаційним заїздам, слідом проходить офіційне відкриття та шоу-програма з розіграшом призів, і на завершення – найголовніше – фінальні парні заїзди у п’ятьох класах автомобілів та трьох класах мотоциклів. 

Отже, не втрачайте шанс побачити неймовірні перегони за участю зірок Європейського та Українського дрег-рейсингу! Чекаємо на Вас!

2632

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз