12:40:35 | 18 вересня 2014
 Умань під загрозою: хасиди везуть лихоманку Ебола?

Чума, лихоманка Ебола, лихоманка Ласа, типова пневмонія,вірус поліомієліту, – і це ще не весь список хвороб, які можуть «подарувати» хасиди уманчанам. В групі ризику опинилися…діти.  95% маленьких містян уже третій рік не мають щеплень проти вірусних хвороб…

- Ми не готові до чуми, ми не готові до лихоманки. Тому, що в нас немає госпітальної бази, провізорних госпіталів.  У нас сьогодні, на жаль, не достатньо протичумних костюмів першого типу, які повинні бути в лікувальних закладах. Їх є одиниці, тільки на одну бригаду, - каже начальник управління Держсанепідслужби Умані  Лариса Качанова. – На жаль, у нас з 10 липня не проводиться діагностика інфекційних хвороб, тому що не працює бактеріологічна лабораторія. Немає достатнього запасу деззасобу та медикаментів для лікування. Тому я прошу всі служби, аби вони підійшли серйозно до всіх протиепідемічних заходів.

За попередньою статистикою, до Умані приїде близько двох тисяч паломників-дітей. Тому в зону ризику потрапляють і маленькі містяни,

- На жаль, проблема в тому, що 95% маленьких уманчан не мають щеплень. До нас приїдуть представники із тих країн, де реєструються хвороби, які повинні бути екіпіровані специфічною профілактикою. А її просто нема…- говорить Лариса Качанова.

Тож всім службам, як ніколи, потрібно готуватися до приїзду паломників, аби не наражати на небезпеку уманчан, інформує «Вечірня Умань».

1977

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз