| 18 квітня 2014
 Умань і Київ не поділили 500 тис. грн. на будівництві в Запоріжжі

Київський апеляційний суд відмовився стягнути з ТОВ «Киевмостострой №1» 515 тис. грн. на користь ПАТ «Уманьавтодор» 
Ця сума - частина авансу за субпідрядні роботи з будівництва автотранспортної магістралі через Дніпро в Запоріжжі, фінансованому з держбюджету, а також 44,94 тис. грн. пені та інфляційних витрат.
За інформацією ProfiDOM.com.ua, генеральний підрядник будівництва «Умантавтодор», 2 липня 2012 найняв «Киевмостострой №1» в якості субпідрядника для будівництва очисних споруд магістралі. Ціна договору узгоджувалася по мірі виконання робіт. Разом з тим, сторони домовилися про виплату авансу у розмірі 900 тис. грн.
28 грудня 2012 «Уманьавтодор» попросив «Киевмостострой №1» повернути аванс, так як роботи не були виконані. Оскільки відповіді генпідрядник не отримав, то звернувся до суду.
Вже після початку розслідування «Уманьавтодор» зменшив свої вимоги до 469,83 тис. грн., Так як отримав від субпідрядника акти виконаних робіт за липень і вересень 2013. Але прийнята була лише частина робіт (на 430,17 тис. грн.), а решту актів повернули «Киевмостострою №1» у зв'язку з відсутністю документів, необхідних для підтвердження вартості та якості робіт у повному обсязі.
Суди перших двох інстанцій відмовилися примусити «Киевмостострой №1» повернути частину авансу і пеню, пославшись на недоведеність вимог.
Повертаючи акти виконаних робіт, «Уманьавтодор» посилається не так на невиконання робіт, а тільки на неузгодженість і недоведеність договірних цін вартості робіт і матеріалів. А закон передбачає, що замовник повинен оглянути виконані роботи та, у разі виявлення недоліків, вимагати їх усунення. Крім того, договір передбачає можливість дострокового розірвання, якщо субпідрядник своєчасно не розпочав роботи або виконує їх повільно.
Таким чином, «Уманьавтодор» не проти виконання робіт субпідрядником .

1189

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз