15:00:43 | 15 вересня 2021
 У Жашкові відкрили сучасний стадіон

До Дня фізичної культури та спорту України в Жашкові відбулося урочисте відкриття нового, облаштованого за європейськими критеріями, стадіону.

Як повідомляють у міськраді, стадіон включає в себе декілька футбольних полів, тенісний корт, бігові доріжки, вуличні тренажери, баскетбольний майданчик, сектор для стрибків у довжину.

В урочистостях взяли участь народні депутати України Сергій Нагорняк і переможець Олімпійських ігор та багаторазовий чемпіон Європи з греко-римської боротьби Жан Беленюк, депутат Черкаської обласної ради Віктор Вусик та очільник Жашківської територіальної громади Ігор Цибровський.

Будівництво і облаштування стадіону стало можливим завдяки співфінансуванню державного і місцевого бюджетів. Зокрема 5 млн 598 тис. грн надійшло у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, близько 2 млн 219 тис. грн витрачено з бюджету Жашківської міської територіальної громади.

Звертаючись до учасників заходу і численних глядачів, міський голова Ігор Цибровський відзначив важливість співпраці усіх гілок влади та подякував тим, хто долучився до реалізації такого масштабного проєкту на території громади. Сергій Нагорняк, зокрема, посприяв виділенню коштів з бюджету держави, Віктор Вусик – зробив усе для того, щоб переконати нардепа, що саме Жашківській громаді потрібна фінансова підтримка для будівництва спортивного об'єкта, депутати Жашківської міської ради минулого й теперішнього скликань, а особливо члени бюджетної комісії Олена Хоменко, Олександр Косенюк, Михайло Котко, Тамара Карпович, Таїсія Федоренко, Геннадій Онищук та Людмила Мазур – розглядали та детально вивчали питання, посприявши виділенню коштів з місцевого бюджету і дофінансуванню проєкту. Переймались ходом будівництва та підготовки комплексу до відкриття директор Жашківської спеціалізованої школи № 1 Олександр Ярош, директор ДЮКФП Жашківської міської ради Дмитро Мазур та інші завзяті небайдужі громадяни.

Свято супроводжувалось виступами хореографічних та вокальних колективів КЗ «Мистецька школа», КЗ «Жашківський МБК», вихованців спортивних гуртків ДЮКФП, учнів та працівників міської школи № 1. Позмагатись в улюблених видах спорту того дня мали можливість шанувальники футболу, волейболу, баскетболу, спортивного туризму, перетягування канату, шахів, дартсу та загалом любителі активного відпочинку.

Джерело: Жашківська міська рада.

581

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз