| 17 серпня 2013
 У ВР пропонують підняти міліціонерам зарплату

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 3091 «Про внесення змін до Закону України« Про міліцію »(щодо соціального захисту працівників міліції)». Автором законодавчої ініціативи є народний депутат («Батьківщина») Андрій Кожем'якін.«Законопроектом пропонується вирішити питання преміювання працівників міліції, оплати праці в надурочний час, у святкові та неробочі дні, надбавок за вислугу років та спеціальних звань у відношенні до мінімальної заробітної плати», - повідомляє пан Кожем'якін у пояснювальній записці.

«Рівень оплати праці працівників міліції залишається на дуже низькому рівні протягом багатьох років. Загальний рівень заробітної плати працівників міліції значно нижче, ніж у інших працівників правоохоронних органів », - аргументував свою законодавчу ініціативу нардеп.

Зокрема, автор запропонував встановити мінімальний розмір посадового окладу «на рівні не менш як три розміри мінімальної заробітної плати», а максимальний оклад «не може перевищувати 12 мінімальних розмірів посадового окладу на посаді в міліції».

Надбавки за вислугу років запропоновано встановити в таких розмірах: більше року стажу - на 0,2%, більше 5 років - на 0,4%, більше 10 років - 0,6%, більше 15 років - 0,8%, більше 20 років - 1% від мінімальної заробітної плати. Надбавки за спеціальні звання також прописані у запропонованому законопроекті: за звання рядового і молодшого начальницького складу - 0,3%, середнього - 0,4%, старшого - 0,5% і вищого начальницького складу - 0,6%.

Крім того, Андрій Кожем'якін запропонував Раді затвердити в законі «Про міліцію» виплату надбавки у розмірі 100% для міліціонерів, виконуючих особливо важкі завдання.

1458

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз